πανοραμικη δοντιων | αρρυθμιες και αντιμετωπιση | xapi diakophs egkumosunhs | διαφορες ηπατιτιδας α και β

Πρωτεΐνη για ...απώλεια βάρουςΠρωτεΐνη που βοηθάει στην απώλεια βάρους ανακάλυψαν Αμερικανοί & Γάλλοι επιστήμονες από το ινστιτούτο βιοϊατρικών ερευνών Whitehead της Μασσαχουσέτης και την εταιρεία βιοτεχνολογίας Genset αντίστοιχα. H πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται πρωτεΐνη Acrp30, παράγεται από τα ίδια τα λιποκύτταρα και στις έρευνες που έγιναν σε ποντίκια βρέθηκε ότι στα παχύσαρκα ποντίκια η συγκεκριμένη πρωτεΐνη έχει μειωμένη έκφραση. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν και αντίστοιχες μελέτες σε ανθρώπους για να διαπιστωθεί εάν έχει την ανάλογη δράση.

Πιο συγκεκριμένα η πρωτεΐνη Acrp30 χορηγήθηκε ενέσιμα σε ποντίκια τα οποία ταΐζονταν με τροφή πλούσια σε λίπος και απλούς υδατάνθρακες, σάκχαρα. Στις πρώτες 10 ημέρες τα ποντίκια μείωσαν το βάρος τους κατά 3,7% και μέσα σε 16 ημέρες είχαν μειώσει το βάρος τους κατά 10%, παρά την πλούσια σε θερμίδες τροφή την οποία λάμβαναν. Επιπλέον η χορήγηση της συγκεκριμένης πρωτεΐνης, αύξησε τη μεταβολική δραστηριότητα, αυξάνοντας την καύση λίπους από τους μύες κατά 39%. Πιθανόν τέτοιες ανακαλύψεις να αποτελέσουν τον πρόδρομο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας αλλά και των άλλων ασθενειών που σχετίζονται με αυτή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.