βατραχιο | στερνοκλειδομαστοειδης μυς | ακτινογραφια θωρακος τι δειχνει | σιροπι για βηχα

Τα καρύδια μειώνουν τη χοληστερίνηΤα καρύδια φαίνεται να μεταβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός διασπά το λίπος, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, η οποία όταν βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα, είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και κυρίως ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιθρομβοτικές ιδιότητες και ρυθμίζουν και την καρδιακή λειτουργία.

Στη συγκεκριμένη μελέτη πήραν μέρος 5 άνδρες και 13 μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες, όλοι με υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και μέση ηλικία τα 60 έτη. Για μία χρονική περίοδο 12 μηνών ακολούθησαν διαδοχικά 4 είδη δίαιτας.

Αρχικά δίαιτα βασισμένη στις δικές τους διατροφικές συνήθειες, στη συνέχεια την ίδια δίαιτα με καρύδια, μετά μία δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και τέλος δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και καρύδια.

Συγκριτικά, με τις υπόλοιπες δίαιτες, αυτή με την προσθήκη καρυδιών μείωσε κατά πολύ τα επίπεδα της χοληστερίνης αλλά κυρίως τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας -LDL-).

Και ενώ τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή λιπιδίων, κανείς από τα άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη δεν αύξησε το σωματικό του βάρος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.