πολα αερια αφθεσ στο στομα | σκληρη κοιλια | μαισωθιλιομαυπεζοκοτα | χοληστερινη τι πρεπει να τρωμε

Μπορεί το μανιτάρι Κόρντισεπς να καταπολεμήσει την χοληστερόλη;

Η μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων από το Κόρντισεπς πιθανώς αποδίδεται στο ότι αυτό το μανιτάρι αποτρέπει τον σχηματισμό από ινώδεις πλάκες στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Το Κόρντισεπς Σίνενσις είναι ένα από τα πιο σημαντικά φαρμακευτικά μανιτάρια και μπορεί να βοηθήσει με τα υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης.

Αυτή η πάθηση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις παθήσεις που απασχολούν παγκοσμίως εκατομμύρια ανθρώπους, και μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το Κόρντισεπς Σίνενσις, όταν λαμβάνεται με τον σωστό τρόπο και σε μία επαρκή δοσολογια, είναι σε θέση να καταπολεμήσει την χοληστερόλη, μειώνοντας τα επίπεδα της “κακής” LDL χοληστερόλης καθώς και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, τα οποία επίσης επιδρούν αρνητικά στον ανθρώπινο οργανισμό όταν υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια.

Η μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων από το Κόρντισεπς πιθανώς αποδίδεται στο ότι αυτό το μανιτάρι αποτρέπει τον σχηματισμό από ινώδεις πλάκες στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης (1) που πραγματοποιήθηκε σε 9 νοσοκομεία με 273 ασθενείς, οι οποίοι είχαν ιστορικό υπερλιπιδαιμίας, έδειξαν μείωση κατά 17% στα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και μείωση κατά 9-26% στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ενώ η καλή χοληστερόλη αυξήθηκε, μεσοσταθμικά, κατά 27-30%.

Η μελέτη διήρκεσε δύο μήνες, και παρόλο που η διάρκεια λήψης του Κόρντισεπς ήταν τόσο σύντομη, παρουσιάστηκαν ξεκάθαρα οι θετικές επιδράσεις του στα επίπεδα των λιπιδίων των ασθενών.

Επίσης, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τις κλινικές δοκιμές παρατήρησαν ότι δεν προκλήθηκαν ανεπιθύμητες παρενέργειες στα άτομα που έλαβαν μέρος.

Το Κόρντισεπς βελτιώνει, επίσης, την ροή του αίματος, το οποίο προσφέρει επιπρόσθετη ευεργετική επίδραση σε άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Κλείνοντας, εκτός από τα σημαντικά οφέλη που έχει το Κόρντισεπς στην χοληστερόλη, προσφέρει και άλλα αξιοσημείωτα οφέλη στον οργανισμό, όπως στην νεφρική λειτουργία (2), στο ήπαρ (3), στην σωματική εκγύμναση (4) κ.ά.

Παραπομπές:

  1. The scientific rediscovery of an ancient Chinese herbal medicine: Cordyceps sinensis. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 1998, 289 - 303.
  2. 2013,1895 - 9. Effects of Bailing capsules for renal transplant recipients: a retrospective clinical study. Wang, Zhang, Yin, Li, Hu, Liu
  3. 1990, 53-5, 65. Short-term curative effect of cultured Cordyceps sinensis in chronic hepatitis B. Zhou, Yang, Xu, Zhu, Ma, Zhu, Ge, Gao
  4. 2014, 371-9. Rhodiola crenulata and Cordyceps sinensis based supplement boosts aerobic exercise performance after short-term high altitude training. Chen, Hou, Bernard, Chen, Hung, Cheng, Liao, Kuo

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.