πως πρεπει να ειναι τα κοπρανα μας | τ.κ.ε | πυρετος | τι πρεπει να τρωω οταν εχω διαρροια

Χοληστερίνη: Δεν είναι πάντα κακή

Η χοληστερόλη (σαν λιπίδιο) χρησιμεύει στο σχηματισμό των μεμβρανών, που είναι από τα σημαντικότερα δομικά συστατικά του κυττάρου.

Είναι αλήθεια οτι η αύξηση της χοληστερίνης (ή πιό σωστά χοληστερόλης) ενοχοποιείται για τη στεφανιαία νόσο και όλοι τη γνωρίζουμε σαν ένα κίνδυνο για την υγεία μας. Ωστόσο, η χοληστερόλη είναι μια πολύ χρήσιμη ουσία για τον οργανισμό.

Η χοληστερόλη (σαν λιπίδιο) χρησιμεύει στο σχηματισμό των μεμβρανών. Οι μεμβράνες είναι από τα σημαντικότερα δομικά συστατικά του κυττάρου και η καλή λειτουργία τους συνδέεται με πολλές βιολογικές διαδικασίες, καθώς ρυθμίζουν την μετακίνηση ουσιών μέσα και έξω από το κύτταρο. Το ανθρώπινο κύτταρο περιβάλλεται από την κυτταρική μεμβράνη. Ακόμη στον πυρήνα του κυττάρου συναντά κανείς ένα περίβλημα, που λέγεται πυρηνική μεμβράνη.

Ακόμη η χοληστερόλη συμβάλλει στο σχηματισμό της βιταμίνης D στο δέρμα και σχετίζεται με τη σύνθεση σημαντικών ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη.

Ολα αυτά βέβαια, μόνο για να εμπλουτίσετε τις εγκυκλοπαιδικές σας γνώσεις και όχι το καθημερινό σας γεύμα!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.