αυστραλιανο αντιγονο | φυματίωση συμπτώματα | δεξιος κολπος καρδιας μορφωμα | light τσιγαρα | stomatitida

Χαμηλή χοληστερίνη. Είναι αρκετό;


Ο κίνδυνος για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων ενδέχεται να παραμένει υψηλός, ακόμη και με φυσιολογικά επίπεδα χοληστερίνης (πιό σωστά "χοληστερόλης") στο αίμα, αν η "κακή" (LDL) χοληστερόλη είναι υψηλή και η "καλή" (HDL) χοληστερόλη είναι χαμηλή.

Αύξηση της "καλής" χοληστερόλης μπορεί να προκύψει με μείωση του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, με μειωμένη πρόσληψη λίπους και ιδιαίτερα κορεσμένων λιπαρών οξέων με τη διατροφή και με τη συστηματική άσκηση.

Φυσιολογικές θεωρούνται τιμές της ολικής χοληστερόλης χαμηλότερες από 200 mg/dl, τιμές LDL χαμηλότερες από 160 mg/dl και τιμές της HDL χοληστερόλης πάνω από 40 mg/dl. Μικρές διακυμάνσεις μπορεί να υπάρξουν ανάλογα το εργαστήριο και τα εκάστοτε διεθνή standards.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.