αγουρο μηλο | διακοπη καπνισματος και ηλεκτρονικο τσιγαρο | αισθημα βαρους αναμεσα στο στηθος

Oχι στην υπερβολική κατανάλωση χυμών από τα παιδιάOι εμπλουτισμένοι σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία χυμοί φρούτων, όταν χορηγούνται σε μεγάλες ποσότητες στα μικρά παιδιά, μπορούν να προκαλέσουν, σε μακροχρόνια βάση, προβλήματα στην υγεία τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας και δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του έγκυρου 'Pediatrics'.

Συγκεκριμένα, προβλήματα όπως η εμφάνιση τερηδόνας, παιδικής παχυσαρκίας, διάρροιας και κοιλιακών πόνων, συνοδεύουν αρκετά συχνά την υπερκατανάλωση φρουτοχυμών.

Οταν μάλιστα οι συγκεκριμένοι χυμοί, δίνονται σε τέτοιες ποσότητες ώστε να υποκαθιστούν το βρεφικό γάλα, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η εμφάνιση υποσιτισμού στα βρέφη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιτροπής που δημιουργήθηκε για να εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, οι φρουτοχυμοί δεν περιέχουν σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης, λίπους, φυτικών ινών και βιταμινών άλλων από τη βιταμίνη C.

Ακόμη και εάν είναι εμπλουτισμένοι σε ασβέστιο, δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν το γάλα. Εχουν πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γεγονός που συντελεί στην παχυσαρκία και στην εμφάνιση τερηδόνας.

Ακόμη μη παστεριωμένοι χυμοί είναι δυνατόν να περιέχουν βακτηρίδια, τα οποία μπορεί να βλάψουν την υγεία του παιδιού.

Αυτές οι οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας ήρθαν ως αποτέλεσμα της επιδημιολογικής διαπίστωσης ότι, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, αν και αποτελούν το 18% του πληθυσμού στις ΗΠΑ, καταναλώνουν το 28% των συνολικών χυμών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.