κανω aqua aerobic τι διατροφη να ακολουθησω | μεγαλοβλαστικη ανεμια | εξεταση πνευμονοπαθεια αερια αιματος

Η αυξημένη κατανάλωση κρέατος ενοχοποιείται για ανάπτυξη καρκίνουΟσοι καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου και διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του στομάχου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών, που είχαν συσχετίσει την υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος, με αυξημένο κίνδυνο από καρκίνους διαφόρων εντοπίσεων και κυρίως του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους της πολιτείας Νεμπράσκα των ΗΠΑ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι κατανάλωναν πολύ κόκκινο κρέας είχαν 3,6 φορές αυξημένο κίνδυνο από καρκίνο του οισοφάγου και διπλάσιο κίνδυνο από καρκίνο του στομάχου, σε σχέση με τα άτομα τα οποία οι ερευνητές θεωρούσαν ότι ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Οσοι κατανάλωναν πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, κατανάλωναν επίσης πολύ κρέας, με αποτέλεσμα να έχουν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης και των δύο μορφών καρκίνου.

Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν από διατροφικά ερωτηματολόγια, οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τις δίαιτες σε υγιεινές, δίαιτες με υψηλή κατανάλωση κρέατος, δίαιτες με υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών, δίαιτες με πολλά αλμυρά σνακς, δίαιτες με πολλά γλυκά και δίαιτες με πολύ λευκό ψωμί.

Ως υγιεινές χαρακτηρίστηκαν οι δίαιτες με υψηλή κατανάλωση φρούτων λαχανικών και αδρά επεξεργασμένων δημητριακών. Το ποσοστό των ατόμων που βρέθηκε ότι ακολουθεί υγιεινή διατροφή ήταν 21%.

Επίσης βρέθηκε ότι όσοι ακολουθούσαν τον υγιεινό τρόπο διατροφής είχαν και χαμηλότερη ενεργειακή πρόσληψη σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.