ποτε ζυγιζομαστε | τρανσαμιναση τι ειναι | παιχνίδια για ενήλικες | αεροπληθεια λέπτου εντερου | πρωτεινουρια

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την αρτηριακή πίεσηΜπορεί οι επιστήμονες να υποστηρίζουν πως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί τονώνει την καρδιά, όμως μία πρόσφατη ιαπωνική έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού υποστηρίζει πως ακόμα και η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης στους άντρες. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οσάκα, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό journal Alcohol: Clinical Experience and Research.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που πίνουν, έστω και ένα ποτό καθημερινά, έχουν 20 - 30% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης συγκριτικά με τα άτομα που δεν καταναλώνουν τακτικά αλκοόλ.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως όσο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ (σε ποσότητα και συχνότητα), αυξάνεται ανάλογα και η πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης και κατά συνέπεια καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες.

Στην παραπάνω έρευνα δεν ελήφθη υπ' όψιν η πιθανή συνύπαρξη και άλλων επιβαρυντικών για την υγεία παραγόντων, όπως το κάπνισμα και η κακή διατροφή. Παρ' όλα αυτά το υπουργείο υγείας της Μ. Βρετανίας επισημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όταν η κατανάλωση αλκοόλ παραμένει μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.