τκε | γυναικολογος αλεξανδρος μαινας κομοτηνη | καταγμα πλευρων θεραπεια | μαυρα κοπρανα

Γυμναστική και σωστή διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτηΜισή ώρα σωματικής άσκησης την ημέρα και η υιοθέτηση μίας πιο υγιεινής διατροφής, επιβραδύνουν την εμφάνιση διαβήτη στους ενήλικες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην "Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας".

Η έρευνα, υπό το Δρ Γ. Τουομιλέχτο του εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Ελσίνκι, στη Φινλανδία, έγινε σε δείγμα 523 εθελοντών που ήταν υπέρβαροι. Στους εθελοντές ζητήθηκε να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πετύχουν πέντε στόχους: να περιορίσουν το βάρος τους κατά τουλάχιστον 5%, να μειώσουν τα λιπαρά στο φαγητό τους, να ελαττώσουν τα κεκορεσμένα λίπη, ν' αυξήσουν την κατανάλωση ινών στη διατροφή τους και να αθλούνται τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως. Οι μισοί εθελοντές καθοδηγούνταν σε τακτά διαστήματα από διατροφολόγο.

Παρότι ο μέσος όρος απώλειας βάρους στην ομάδα ήταν υπό την επίβλεψη διατροφολόγου ήταν λιγότερο από πέντε κιλά, η επίδραση των αλλαγών αυτών στον τρόπο ζωής όσον αφορά τη συχνότητα του διαβήτη ήταν σημαντική.

Ο κίνδυνος για διαβήτη μειώθηκε κατά 58% στην ομάδα παρέμβασης, ενώ διαβήτης δεν εμφανίστηκε στους εθελοντές που πέτυχαν τουλάχιστον τους τέσσερις στόχους. Η επίτευξη, ωστόσο, έστω και λίγων στόχων, όπως η καθημερινή σωματική άσκηση, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη.

Ο διαβήτης, χρόνια νόσος που δεν θεραπεύεται, προκαλείται όταν ο οργανισμός δεν παράγει ινσουλίνη ή δεν τη χρησιμοποιεί φυσιολογικά. Η αιτία της ασθένειας παραμένει άγνωστη. Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όμως, όπως η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης συμβάλλουν στην ανάπτυξη του διαβήτη.

Εβδομη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο διαβήτης ταλαιπωρεί 15,7 εκατομμύρια Αμερικανούς ή το 5,9% του πληθυσμού, σύμφωνα με την Αμερικανική Ενωση για το Διαβήτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.