εμβολιο λυσσας σκυλου | καρκινος οισοφαγου | ποσες θερμιδες ειναι ενα κιλο

Ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματαΟι νεαροί άνδρες οι οποίοι αντιδρούν με οργή σε καταστάσεις άγχους έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν κάπιο καρδιαγγειακό νόσημα, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος της 22ης Απριλίου του επιστημονικού περιοδικού Archives of Internal Medicine.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins μελέτησαν περισσότερους από 1000 γιατρούς, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα από την εποχή που ήταν φοιτητές ιατρικής. Ο μέσος χρόνος παρακολούθησης των συμμετεχόντων ήταν τα 36 χρόνια.

Κατά την περίοδο της φοιτητικής ζωής και το 1992 οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ειδικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε το πόσο νευρικοί ήταν και το πως αντιδρούσαν σε καταστάσεις στρες και πίεσης.

Τα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια έδειξαν ότι σε καταστάσεις έντονης πίεσης ή στρες, 229 άνδρες ένιωθαν οργή (είτε την εξέφραζαν, είτε όχι), 169 ένιωθαν στεναχώρια και 99 ένιωθαν ευερέθιστοι. Είκοσι ένα άνδρες ανέφεραν ότι ένιωθαν και τα τρία.

Μέχρι την ηλικία των 76 ετών 205 άνδρες (το 35%) ανέπτυξαν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα, με μέση ηλικία εμφάνισης της νόσου τα 56 χρόνια. Από αυτούς οι 145 ανέπτυξαν στεφανιαία νόσο (94 με έμφραγμα) και 59 εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εβδομήντα επτά άνδρες (8%) ανέπτυξαν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα σε μικρότερη ηλικία (με μέσο όρο τα 49 χρόνια). Από αυτούς οι 56 ανέπτυξαν στεφανιαία νόσο (34 με έμφραγμα) και 13 εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αν και ο αριθμός των ατόμων με καρδιαγγειακά νοσήματα ήταν μικρός, τα άτομα τα οποία ανέφεραν οργή και εκνευρισμό είχαν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα σε μικρότερη ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.