γιατι φαινεται το κοκαλο του στερνου; | μυκοπλασμα κατα την εγκυμοσυνη | spasmodialitika enterou

Δεν αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού το αντισυλληπτικό χάπιΗ λήψη αντισυλληπτικών χαπιών δε φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, όπως προκύπτει από έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine.

Αν και το αντισυλληπτικό χάπι είχε συσχετιστεί, από παλαιότερες έρευνες, με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, οι επιστήμονες από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) βρήκαν ότι οι γυναίκες που προτιμούν τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης δε διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές σχεδόν το 80% των γυναικών στις ΗΠΑ, που γεννήθηκαν μετά το 1945, έχουν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά χάπια.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν 4.575 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και 4.682 υγιείς γυναίκες. Ολες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, το ιστορικό κυήσεων και γεννήσεων, τη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους και το οικογενειακό ιστορικό για ασθένειες.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, η έναρξη λήψης αντισυλληπτικών χαπιών σε νεαρή ηλικία, η μακροχρόνια λήψη τους ή οι αυξημένες δόσεις οιστρογόνων δεν αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Το τελικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες ανάμεσα στην ηλικία των 35 και 65 ετών που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια δεν έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.