τι θερμοκρασια εχουν τα δεκατα | περικαρδιτιδα φυσημα | πως γινεται ο καυτηριασμος στη μυτη

Τα γαλακτοκομικά μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες και διαβήτηΟι υπέρβαροι ενήλικες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης νοσημάτων που σχετίζονται με τα επιπλέον κιλά, όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης, καταναλώνοντας γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος της 24ης Απριλίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησαν 3.000 άνδρες ηλικίας 18-30 ετών. Από τους υπέρβαρους άνδρες (ή όσους είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος τουλάχιστον 25), όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 35 μικρομερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων εβδομαδιαίως, είχαν 71% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν αντοχή στην ινσουλίνη για μία χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 10 ετών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η αντοχή στην ινσουλίνη σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και αυξημένη αρτηριακή πίεση αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου ΙΙ και καρδιοπάθειας.

Η προστατευτική δράση των γαλακτοκομικών προϊόντων δεν παρατηρήθηκε στα άτομα με φυσιολογικό σωματικό βάρος, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ούτε διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ή σε άτομα της λευκής ή μαύρης φυλής.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί τα γαλακτοκομικά μπορεί να παρέχουν προστατευτική δράση, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο, μέταλλα που περιέχονται στα γαλακτοκομικά, έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης, καρδιοπάθειας, εγκεφαλικών επεισοδίων και διαβήτη τύπου ΙΙ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.