αντιτετανικος ορος | πυρετός | ρήξη μηνίσκου θεραπεία | αρρυθμιες | ανευρυσμα κοιλιακης αορτης

Τα ιχθυέλαια προστατεύουν και από το διαβήτηΤα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ιχθυέλαια και κυρίως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), φαίνεται ότι βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που έχουν μεγαλύτερη τάση να αναπτύξουν διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας.

Οι επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο Pennington Biomedical Research Institute του πανεπιστημίου Louisiana State University, χορήγησαν 1.8 γραμμάρια DHA σε 12 υπέρβαρα άτομα ηλικίας 40-70 ετών για μία περίοδο 12 εβδομάδων.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε αναπτύξει διαβήτη, όμως όλοι παρουσίαζαν συμπτώματα όπως αντίσταση στην ινσουλίνη.

Οι επιστήμονες με εξετάσεις αίματος στην αρχή και στο τέλος της περιόδου χορήγησης του DHA, έλεγξαν τις αλλαγές στην αντίσταση στην ινσουλίνη στους συμμετέχοντες.

Το 70% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσίασαν βελτίωση στη δράση της ινσουλίνης, με το 50% να παρουσιάζει κλινικά σημαντική βελτίωση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μικρό δείγμα της μελέτης, σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι προκαταρτικά και ότι οι διαβητικοί δεν πρέπει βέβαια να αλλάξουν τα φάρμακά τους με συμπληρώματα διατροφής, ενώ εάν σκέφτονται να αυξήσουν την πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων, καλύτερα να αυξήσουν την κατανάλωση ψαριού.

Εάν θέλουν να λάβουν συμπληρώματα διατροφής όπως συμπληρώματα με ω-3 θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους, ιδίως όταν υπάρχει κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Παλαιότερες πληθυσμιακές μελέτες όπως για παράδειγμα στους Εσκιμώους της Γροιλανδίας είχαν δείξει ότι παρά το ότι οι περισσότεροι είναι υπέρβαροι, δεν παρουσιάζουν διαβήτη ή καρδιοπάθειες, κάτι που επιστήμονες αποδίδουν στην αυξημένη πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων από το λίπος της φάλαινας που καταναλώνουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.