χρονος επωασης ηπατιτιδας c | πλευριτιδα | κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις αποθεραπεια σε κεντρο αποκαταστασης

Ασκηση με βάρη μέτριας έντασης κατά του άγχους


Μέτριας αντίστασης άσκηση με βάρη μείωσε το άγχος σε άντρες και γυναίκες, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν καμία εμπειρία από άσκηση με βάρη, σύμφωνα με έρεύνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικά αθλητιατρικά περιοδικά " Medicine & Science in Sports & Exercise". Οι συμμετέχοντες, ωστόσο, στη μελέτη που ασκήθηκαν με βάρη υψηλής έντασης δεν είχαν το ίδιο όφελος.

Στη μελέτη, 84 άτομα (51 άντρες, 33 γυναίκες) εξετάσθηκαν για να καθορισθεί η μέγιστη δύναμή τους σε διάφορες ασκήσεις με βάρη. Στη συνέχεια εντάχθηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες. Στη μια ομάδα ανατέθηκε να εκτελέσει τέσσερις ασκήσεις μέτριας έντασης (στο 50% της μέγιστης δύναμής τους), στη δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να ασκηθεί στο 80% της μέγιστης δύναμής τους και στην τρίτη ομάδα, που λειτούργησε σαν ομάδα ελέγχου, ανατέθηκε απλά να παρακολουθήσει ένα βίντεο σχετικά με την προπόνηση με βάρη χωρίς όμως να ασκηθεί.

Το πρόγραμμα των ομάδων άσκησης περιλάμβανε πιέσεις πάγκου, πιέσεις ποδιών, έλξεις τροχαλίας και ασκήσεις πιέσεων πάνω από το κεφάλι. Η ομάδα που ασκήθηκε στο 50% εκτέλεσε 12 έως 20 επαναλήψεις σε τρία σετ και στις τέσσερις ασκήσεις με διάλείμμα 45 με 75 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ. Η ομάδα που ασκήθηκε στο 80% ολοκλήρωσε τέσσερις έως οκτώ επαναλήψεις σε τρία σετ και κάθε άσκηση με διάλειμμα 120 με 150 δευτερόλεπτα ανάμεσα στις ασκήσεις.

Τα επίπεδα του άγχους, η ψυχολογική διάθεση, η αρτηριακή πίεση και η καρδιακή συχνότητα μετρήθηκαν προτού αρχίσει η περίοδος της άσκησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της και στο 200, 600, 120ο και 180ο λεπτά αφότου η άσκηση είχε λήξει.

Ενώ τα αποτελέσματα υπέδειξαν ότι η κατάσταση του άγχους δε βελτιώθηκε σημαντικά ύστερα από άσκηση με βάρη υψηλής έντασης, παρ’ όλα αυτά, υπήρξε σημαντική μείωση του άγχους 180 λεπτά μετά από την άσκηση με βάρη στο 50%, κατέγραψαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.