ανατομια αιδιου | λειχήνες στο δέρμα | pio enai to emvolio gia ilara erithra | συριγγιο στο ουλο

Πλήρης ίαση για τα παιδιά που γεννιούνται με καρδιοπάθειεςΜία απολύτως φυσιολογική ζωή μπορεί να ζήσει το 85 - 90% των 1000 περίπου παιδιών που γεννιούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας με κάποιου είδους καρδιοπάθεια, καθώς μπορεί να επιτευχθεί πλήρης ίαση! Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κ. Βασίλης Δ. Θανόπουλος, από τα περιστατικά που θεραπεύονται τουλάχιστον το 30% μπορεί σήμερα να ιαθεί χωρίς επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο Εργαστήριο Καρδιακών Καθετηριασμών, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους της Επεμβατικής Καρδιολογίας.

Κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο του 1ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του «Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής», πραγματοποιήθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω συστήματος τηλεϊατρικής, επέμβαση σύγκλισης μεσοκολπικής επικοινωνίας σε παιδί ηλικίας 9 ετών, χωρίς καρδιοχειρουργική επέμβαση, στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", από τους συνεργάτες του κ. Θανόπουλου.

Η εφαρμογή της επαναστατικής μεθόδου που φέρει το όνομα του εφευρέτη (Kurt Amplatz) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1996 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία 120 παρόμοιες επεμβάσεις, σε ασθενείς ηλικίας 3 - 59 ετών. Στα περιστατικά αυτά περιλαμβάνονται και οκτώ ενήλικες ασθενείς που υπέστησαν εγκεφαλικά επεισόδια λόγω εμβολών στον εγκέφαλο, εξαιτίας της παρουσίας μιας ειδικής μορφής μεσοκολπικής επικοινωνίας, η οποία ονομάζεται "ανοιχτό ωοειδές τρήμα".

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου εμφύτευσης της μικροσυσκευής Amplatz, υπογράμμισε ο κ. Θανόπουλος, είναι ότι με αυτή η οπή μπορεί να κλείσει χωρίς επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Έτσι, όχι μόνο αποφεύγονται οι κίνδυνοι μίας χειρουργικής επέμβασης, αλλά και δεν υπάρχει χειρουργική ουλή. Επιπρόσθετα, με τη μέθοδο αυτή το παιδί επιστρέφει στις δραστηριότητές του την επόμενη ημέρα, ενώ η επέμβαση ανοικτής καρδιάς απαιτεί παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ανάρρωση 2 - 3 μήνες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.