μόρφωμα στο στήθος | οζοδη βροχοκηλη | pathisis enterou | πονος στο στομαχι καθε βραδυ

Επιδράσεις από την έλλειψη κίνησης και την προπόνηση Fitness


Η υποκινητικότητα προκαλεί αδυναμία απόδοσης του οργανισμού. Στους μύες παρατηρούνται ατροφίες και αδυναμίες. Σημαντικό πρόβλημα δημιουργούν οι ατροφικοί μύες του κορμού οι οποίοι αδυνατούν να συγκρατήσουν επαρκώς τη σπονδυλική στήλη και οδηγούν στις γνωστές παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης και τις λανθασμένες θέσεις του σώματος, που με τη σειρά τους προκαλούν αυξημένες επιβαρύνσεις και εκφυλιστικές επιδράσεις στους σπονδύλους.

Τα συμπτώματα αυτά έχουν φυσικά αρνητικές επιδράσεις στο θώρακα και στα όργανα που αυτός περικλείει. Στους αγύμναστους μύες η ανάπτυξη των τριχοειδών αγγείων είναι ελλιπής και έτσι η παροχή οξυγόνου στους ιστούς είναι μειωμένη. Η καρδιά γίνεται αδύναμη, χαρακτηρίζεται ως καρδιά «γραφείου» και είναι αναγκασμένη να εργάζεται αντιοικονομικά με υψηλή συχνότητα, όπου καταναλώνονται υπερβολικές ποσότητες οξυγόνου και μειώνονται έτσι τα αποθέματα των στεφανιαίων αγγείων. Η κατάσταση αυτή δεν απέχει πολύ από την ανεπάρκεια. Σε ανθρώπους που γυμνάζονται είναι πολύ σπάνια τα συμπτώματα στεφανιαίας υποξίας και καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ αντίθετα οι αγύμναστοι τείνουν σε στεφανιαία ανεπάρκεια, μια από τις συχνότερες παθήσεις των ημερών μας. Η υποκινητικότητα προκαλεί ταυτόχρονα ατροφία ολόκληρου του αναπνευστικού συστήματος ( μείωση της αναπνευστικής οικονομίας, κυψελιδικού αερισμού, μερικής πίεσης οξυγόνου ), με αποτέλεσμα τη μειωμένη παροχή οξυγόνου στα κύτταρα και τα όργανα. Η υποξία που προκαλεί η υποκινητικότητα έχει αρνητικές επιδράσεις στο αίμα και οδηγεί σε μείωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, της αιμοσφαιρίνης και της ικανότητας μεταφοράς οξυγόνου. Τέλος επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα του φυτικού νευρικού συστήματος και τη βιοχημική ικανότητα των ορμονικών αδένων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.