νόσος paget | ηπατικο κωμα | γρηγορη επουλωση καταγματων | ιωση σεπτεμβριος 2014

Μεγάλη έρευνα στην Δανία για τις επιδράσεις των κινητών στην υγείαΜία έρευνα στη Δανία, στην οποία μελετήθηκε η επίδραση της χρήσης κινητού σε 420.095 χρήστες έδειξε ότι δεν υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι εμφάνισης καρκίνου, αλλά δεν απέκλεισε άλλες βλάβες στην υγεία. H έρευνα αυτή ανακοινώθηκε από το δανέζικο Εθνικό Ινστιτούτο Μελετών του Καρκίνου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι 'Η πρώτη ανά τον κόσμο έρευνα για την πιθανή σύνδεση της χρήσης κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση καρκίνου, έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση της εμφάνισης της νόσου (καρκίνος εγκεφάλου η λευχαιμία) με τα κινητά τηλέφωνα'. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται σαφώς εάν υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι για την υγεία των χρηστών κινητών τηλεφώνων, δήλωσε ο ερευνητής Δρ. Κρίστοφερ Γιόχανσεν. Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι 'Αντιμετωπίσαμε μόνο το ζήτημα του καρκίνου. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση των κινητών τηλεφώνων δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μύτη, στο κεφάλι, ημικρανίες, πονοκέφαλο και άλλα συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα του χρήστη'.

Αρρώστιες όπως είναι η νόσος του Πάρκινσον, ή η νόσος του Αλτσχάιμερ καθώς και διάφορες μορφές εκδήλωσης άνοιας ή νευρολογικών προβλημάτων μπορεί επίσης να σχετίζονται με τα κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και παθήσεις του δέρματος, στην περίπτωση, που η συσκευή του κινητού τηλεφώνου έρχεται σε επαφή με το δέρμα του χρήστη, πρόσθεσε ο δόκτορ Γιόχανσεν. Σε άλλο σημείο των δηλωσεών του ο Δρ. Γιόχανσεν τόνισε ότι μια τόσο μεγάλη και δύσκολη μελέτη μπορεί να διεξαχθεί σωστά μόνο στην Σκανδιναβία, όπου το σύστημα υποχρεωτικής καταγραφής των πολιτών ελέγχεται ανελλιπώς και οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου φτάνουν πολλά χρόνια πίσω, μέχρι την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Καταλήγοντας ο δόκτορ Γιόχανσεν χαρακτήρισε την μελέτη πολύ σημαντική και τόνισε ότι 'είναι η πρώτη που πραγματοποιείται παγκοσμίως και βασίζεται σε ανάλυση και μελέτη πολλών χιλιάδων πολιτών-χρηστών κινητών τηλεφώνων'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.