κουρκουμας στο φαγητο | πληροφορίες για κυκλοφορικο συστημα και υγεια | ουρια | ο πονος φερνει ταχυπαλμια

Η σεξουαλική βία έχει μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία των γυναικώνTo 20% των γυναικών που ζουν στη Βόρεια Καρολίνα έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε κάποια φάση της ζωής του, με συνέπεια η πλειοψηφία αυτών των γυναικών να κινδυνεύει από πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας. Σ'αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Epidemiology and Community Health.

Ερευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 2100 γυναίκες, αποκάλυψε επίσης πως το 1/5 των γυναικών που κακοποιήθηκαν παρουσίασαν ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και παχυσαρκία.

Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν γυναίκες νεαρής ηλικίας, κάτω των 40 ετών, ενώ παράγοντες όπως η οικονομική κατάσταση ή η εθνικότητα των γυναικών δεν αποτελούσαν κριτήριο επιλογής των θυμάτων από τον βιαστή.

Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ένας βιασμός να οδηγήσει μία γυναίκα στην υιοθέτηση ανθυγιεινών συμπεριφορών και συνηθειών, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα που της άφησε η τραυματική αυτή εμπειρία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.