βιταμινη α | therapia ja flegmoni sto entero | ti na min trome otan exo xolisterini | ψευδοκυηση

Δίαιτα δυσκοιλιότητας - γενικές οδηγίες


Στις περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, η σωστή διατροφή αποτελεί ίσως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας. Βάση θα πρέπει να δωθεί στα αδρά επεξεργασμένα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία παρέχουν τις διαιτητικές ίνες.

Οι πρωτεϊνες δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 15% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις πρωτεϊνες φυτικής προέλευσης (πχ όσπρια) λόγω του ό,τι συνδυάζονται με λίγα λιπίδια σε σχέση με τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Τα λιπίδια θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 30-40% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας. Τα κορεσμένα λιπαρά δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 10%.

Το νερό αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα στη διατροφική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και η ημερήσια κατανάλωση θα πρέπιε να ξεπερνάει τα οκτώ ποτήρια ημερεσίως (2 λίτρα).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.