εγχείρηση βουβωνοκήλης | κομπος στη κοιλια | στραβισμος ασκησεις | πως καταλαβαινω οτι υποχωρει η λοιμωξη

Εξέταση DNA για έγκαιρη διάγνωση καρκίνου στο παχύ έντεροΜία νέα εξέταση DNA σε δείγμα κοπράνων, μπορεί να βοηθήσει στην διάγνωση καρκίνου του παχέος εντέρου, όταν η νόσος βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, οπότε και αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με ερευνητές του Kimmel Cancer Center, στο νοσοκομείο Johns Hopkins, στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Αν και η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι ερευνητές δεν θεωρούν ότι θα αντικαταστήσει τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης αυτής της μορφής καρκίνου (όπως η κολονοσκόπηση), πιστεύεται ότι θα αποτελέσει μία αξιόπιστη συμπληρωματική εξέταση.

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Bert Vogelstein, η ερευνητική του ομάδα είχε διαπιστώσει ότι η μετάλλαξη ενός γονιδίου με την ονομασία APC, συνδέεται με την έναρξη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η διαπίστωση αυτή τους οδήγησε στην αναζήτηση μίας μεθόδου ανίχνευσης μεταλλαγμένων μορφών του APC που συνδέονται με κακοήθεια, στα κόπρανα.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους ήταν η ανάπτυξη μίας τεχνικής με την ονομασία digital protein truncation, χάρη στην οποία κατόρθωσαν να ανιχνεύσουν τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις στο 61% των περιπτώσεων ασθενών με καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και στο 50% των ασθενών με προκαρκινικές βλάβες. Η τεχνική αυτή επιπλέον δεν έδωσε ψευδώς θετικά αποτελέσματα ( ψευδής διάγνωση καρκίνου ), στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την αξιοπιστία της μεθόδου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.