τι ειναι οι αρρυθμίες | αίσθηση πληρότητας στην εγκυμοσύνη | μυλη κυηση τιμες χοριακης | εγκεφαλικο αποστημα

Σπαστική κολίτιδα, η νόσος του... πολιτισμένου ανθρώπου


Αν και ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς, η σπαστική κολίτιδα (ή πιό σωστά σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) συνδέεται τις περισσότερες φορές με το άγχος (stress) και δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Δεν εξελίσσεται δηλαδή σε κάποιο σοβαρό νόσημα του εντέρου.

Φουσκώματα, δυσπεψία, πόνος, διαταραχές των κενώσεων είναι μόνο μερικά από τα ποικίλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει.

Πρόκειται για κλασσική περίπτωση νοσήματος, όπου η διάγνωση μπαίνει με 'αποκλεισμό' άλλων σοβαρών νοσημάτων. Ετσι, αν και τις περισσότερες φορές ο γιατρός διαισθάνεται οτι τα συμπτώματα που έχει ο ασθενής σχετίζονται με το άγχος και πιθανώς αποτελούν αυτό που λέμε 'σπαστική κολίτιδα', θα πρέπει να αποκλείσει άλλα νοσήματα με διεξοδικό κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Συχνά η ενδοσκόπηση του πεπτικού είναι απαραίτητη. Εξετάσεις όπως υπερηχογράφημα και αξονική τομογραφία κοιλίας βοηθούν.

Ακόμη, δεν μπορούμε ποτέ να 'βαφτίσουμε' ως σπαστική κολίτιδα μια διαταραχή του εντέρου που είναι πρόσφατη. Θα πρέπει να υπάρχει από καιρό (τουλάχιστον κάποια χρόνια).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.