ηπατιτιδα β booster | ξηροτητα δερματοος και θεραπεια με φυσικο τροπο | ??????????? ????????

Ο ύπνος των τριών τύπων ανθρώπων


Ο αέρινος τύπος (Vata)

Οι αέρινοι τύποι χρειάζονται πολύ ύπνο έτσι ώστε να "γειώνονται" και να αναζωογονούν το κουρασμένο τους νευρικό σύστημα. Τους βοηθά ίσως το να κοιμηθούν για λίγο στη διάρκεια της ημέρας (και μερικές φορές μάλιστα ο ιατρός θα συστήσει απαραίτητα μία μικρή περίοδο ανάπαυσης, χαλάρωσης και πιθανώς ύπνου στη διάρκεια της ημέρας).

Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κατ’ εξοχήν θα παρουσιάσουν προβλήματα αϋπνίας, και αυτό λόγω της αστάθειας και ευμεταβλητότητας του αέρα που τους χαρακτηρίζει και ο οποίος "δύσκολα καταλαγιάζει" για να έλθει ο ύπνος. Οι αέρινοι τύποι θα πρέπει εξάπαντος να αποφεύγουν τα ξενύχτια και τις εργασίες που απαιτούν εναλλασσόμενα ωράρια με βραδυνές βάρδιες.

Είναι οι άνθρωποι που δύσκολα θα κοιμηθούν λόγω των πολλών σκέψεων που θα έχουν καθώς και της σωματικής υπερέντασης, και θα ξυπνούν εύκολα και συχνά μέσα στη νύχτα, ειδικά μετά τις 2 το πρωί (θυμίζουμε ότι από τις 2 έως τις 6 π.μ και μ.μ., κυριαρχεί ο αέρας).

Ο πύρινος τύπος (Pitta)

Οι πύρινοι τύποι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται εύκολα και βαθιά, χρειάζονται σχετικά λιγότερο ύπνο από τους άλλους και το πρωί που ξυπνούν έχουν έντονη νοητική διαύγεια. Συνήθως απολαμβάνουν ένα συνεχόμενο ύπνο και εάν ξυπνήσουν (ειδικά γύρω στα μεσάνυχτα) θα ξανακοιμηθούν σχετικά εύκολα.

Γενικά τους αρέσει (μέσα στην τεράστια "ακρίβεια" που χαρακτηρίζει όλη τη ζωή τους) να έχουν τακτικές ώρες ύπνου και μάλιστα είναι οι τύποι οι οποίοι θα εκνευριστούν σχετικά εύκολα εάν για κάποιο λόγο το "πρόγραμμά" τους χαλάσει.

Συνήθως δεν χρειάζονται ξυπνητήρι για να ξυπνήσουν το πρωί και είναι οι τύποι οι οποίοι θα "πούν" στο μυαλό τους τι ώρα θέλουν να σηκωθούν και αυτό με ακρίβεια ίσως και ενός λεπτού μπορεί να τους ξυπνήσει.

Ο υδάτινος τύπος (Kapha)

Οι υδάτινοι τύποι τέλος, έχουν από τη φύση τους την τάση να κοιμούνται πολύ, αλλά ο ύπνος τους συνήθως είναι λήθαργος και δεν ξυπνούν ξεκούραστοι. Είναι οι άνθρωποι που θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγουν τον ύπνο στη διάρκεια της ημέρας, εκτός εάν είναι άρρωστοι. Όταν πηγαίνουν για ύπνο συνήθως κοιμούνται εύκολα, αλλά το πρωινό τους ξύπνημα είναι δύσκολο και για πολλή ώρα θα είναι "μισοκοιμισμένοι".

Είναι οι κλασσικοί τύποι οι οποίοι όταν έχουν να σηκωθούν το πρωί για κάποιο π.χ. ταξίδι, θα βάλουν δύο ή τρία ξυπνητήρια με διαφορά λίγων λεπτών το ένα από το άλλο, αλλά παράλληλα (για ...σιγουριά) θα πούν και σε κάποιον συγγενή ή φίλο, να τους κάνει ένα τηλεφώνημα για να τους ειδοποιήσει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.