Εταιρεία κλωνοποίησης ανθρώπων!

Εταιρεία κλωνοποίησης ανθρώπων!Γενετιστές και κυτταροβιολόγοι δήλωναν ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση ήταν μόνο θέμα χρόνου και προφανώς το πλήρωμα του χρόνου έφθασε! Μία ιδιωτική εταιρία, με την επωνυμία Clonaid, ισχυρίζεται ότι θα ξεκινήσει προσπάθειες κλωνοποίησης ανθρώπου, στο τέλος του τρέχοντος μηνός και ο επιστημονικός διευθυντής της εταιρίας δηλώνει ότι ‘αναμένουμε να έχουμε μωρό σε 18 εβδομάδες’. Η Brigitte Boisselier, PhD, δηλώνει ότι προσέλεβε έναν βιοχημικό, έναν γενετιστή και έναν φυσικό, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την έρευνα, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί με 1.000.000 δολλάρια, από ένα ζευγάρι Αμερικανών, το οποίο έχασε το βρέφος τους, μόλις δέκα μηνών, από ατύχημα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Boisselier, αυτό το ζευγάρι των αμερικάνων είναι συνεταίροι της εταιρίας Clonaid. Μετά το πέρας της αρχικής κλωνοποίησης, η εταιρία θα προσφέρει τις υπηρεσίες κλωνοποίησής της σε κάθε ενδιαφερόμενο έναντι αμοιβής, που θα ανέρχεται στα 200.000 δολλάρια. Επομένως εάν όλα πάνε καλά, το ζευγάρι των Αμερικάνων όχι μόνο θα αποκτήσει ένα νέο κοριτσάκι, αλλά θα έχει να λάβει και ένα σεβαστό ποσό από την επένδυση που έχει κάνει.

Εταιρεία κλωνοποίησης ανθρώπων!

Ποιοί ζήτησαν την κλωνοποίηση

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο εκπρόσωπος της Clonaid δήλωσε ότι το ζευγάρι των Αμερικανών πλήρωνε 500.000 δολλάρια για την πρώτη ανθρώπινη κλωνοποίηση, αλλά κανένας εκπρόσωπος της Clonaid δεν παρουσίασε αποδείξεις για την δυνατότητα της εταιρείας να κλωνοποιήσει οποιοδήποτε βιολογικό είδος. Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο την προηγούμενη εβδομάδα, ο ιδρυτής της εταιρείας, ο οποίος ονομάζεται Rael, είχε προγραμματιστεί να περιγράψει σε γενικές γραμμές το σχέδιό του να προσφέρει υπηρεσίες κλωνοποίησης σε ομοφυλόφιλους, ώστε να είναι και εκείνοι σε θέση να δημιουργήσουν οικογένειες, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Clonaid. Η Boisselier εξ άλλου δήλωσε ότι οι περισσότερες εκκλήσεις για παροχή υπηρεσιών κλωνοποίησης προέρχονται από ομοφιλόφιλους, άτεκνα ζευγάρια και ζευγάρια που έχασαν ένα παιδί.

Ο Rael

Ο Rael, ένας 54χρονος Γάλλος οδηγός κάποτε σπορ αυτοκινήτων και άλλοτε γνωστός ως Claude Vorilhon, είναι ο ιδρυτής της θρησκείας Realian, μίας αιρέσεως που απαρτίζεται από 50.000 μέλη σε 85 χώρες. Ο Rael εμφανίζεται ενίοτε και ως τραγουδιστής ή συνθέτης με το όνομα Claude Celler. Με μία επίσκεψη στο Raelian web site του μπορεί κανείς να δεί προσφορές για αγορές των δίσκων του και χειροπιαστές αποδείξεις σχετικά με τις επιτυχίες του ως οδηγού αγώνων. Σχετικό άρθρο στο ως άνω site παρουσιάζει τον Rael, ως ένα προφήτη. Η έδρα της αίρεσης αυτής βρίσκεται στη Γενεύη αλλά ο Rael ζεί στο Montreal, σε ένα ιδιόκτητο πάρκο, που ονομάζεται UFOland.

Γενετικά πειράματα των…Elohim

Εταιρεία κλωνοποίησης ανθρώπων!Η Clonaid είναι μία εταιρία που έχει έδρα της στις Μπαχάμες και ιδρύθηκε από τον Rael και τους ακολούθους του περίπου 3 χρόνια πριν, με αποκλειστικό σκοπό την πρωτοποριακή ανθρώπινη κλωνοποίηση. Oι οπαδοί της θρησκείας Raelian πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι το αποτέλεσμα γενετικού πειραματισμού ενός είδος εξωγήινων, που ονομάζονται Elohim. H Boisselier, που είναι χημικός μηχανικός, ισχυρίζεται ότι οι εξωγήινοι αυτοί δυστυχώς δεν μοιράστηκαν με τους οπαδούς της θρησκείας Raelian, την τεχνολογία τους στον τομέα της κλωνοποίησης και οι επιστήμονες της εταιρίας Clonaid αναγκάζονται να βασιστούν σε τεχνολογίες κλωνοποίησης που αναπτύχθηκαν με πειράματα σε ζώα.

Πενήντα εθελόντριες

Πενήντα γυναίκες, οπαδές της θρησκείας Raelian, προσφέρθηκαν εθελοντικά να γίνουν υποκατάστατες μητέρες και δέχθηκαν να χορηγήσουν ωάρια και φιλοξενήσουν στις μήτρες τους τα έμβρυα, όπως δήλωσε η Boisselier. Επιπλέον δήλωσε ότι οι υποκατάστατες μητέρες γνωρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα αποβολής, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οπαδοί της θρησκείας Raelian δεν καπνίζουν, δεν πίνουν και τρέφονται πολύ υγιεινά, θεωρούμε ότι οι πιθανότητες αποβολής θα είναι πολύ λιγότερες από το αναμενόμενο. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα χρησιμοποιήσουμε την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, θεωρούμε ότι θα έχουμε αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας, συνεχίζει η Boisselier. Προβλέπεται δε ότι το ποσοστό επιτυχία ανέρχεται στο 30% του συνολικού αριθμού των εμφυτεύεσεων.

Αποτέλεσμα της τεχνολογίας

Ο Wiliam Gibbons, MD, διευθυντής παιδιατρικής του Jones Institute for Reproductive Medicine in Norfolk, Va, του πρώτου Αμερικανικού κέντρου τεχνικής γονιμοποίησης, δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό οι προσπάθειες της εταιρίας Clonaid, εάν είναι νόμιμες και δεν αποτελούν απλά μία περίτεχνη απάτη, να είναι επιτυχείς. ‘Προφανώς δεν έχουμε επιλέξει αυτή την κατεύθυνση αλλά η τεχνολογία μας κατευθύνει προς τα εκεί’ δηλώνει και προσθέτει ‘Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικές και πιο αποδοτικές χρήσεις της τεχνολογίας. Γνωρίζω μη γενετικά εργαστήρια τα οποία δραστηριοποιούνται πολύ σε αυτή τη δουλειά’. Επιπλέον τονίζει ότι η τεχνολογία της κλωνοποίησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί χωρίς να έχει ως τελική κατάληξη την παραγωγή εμβρύου. Για παράδειγμα, δηλώνει, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εμβρυονικών κυττάρων για μεταμοσχεύσεις’.

Οι λόγοι

Επιπλέον ο Gibbons θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση μερικοί ακαδημαικοί να υπαναχωρήσουν και να μπλοκάρουν στη σκέψη ότι αυτή η τεχνολογία αναπτύσσεται από μη ακαδημαϊκές και μη παραδοσιακές οντότητες. ‘Η απόφαση ελήφθη κάποια χρόνια πριν, όταν η κυβέρνηση δήλωνε ότι δεν επρόκειτο να χρηματοδοτήσει έρευνες γονιμότητας, αλλά ούτε και επρόκειτο να τις σταματήσει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλές εξελίξεις δημιουργήθηκαν στο τομέα της τεχνολογίας αναπαραγωγής, με τη συνδρομή και τις προσπάθειες του ιδωτικού τομέα, οι οποίες συχνότατα χρηματοδοτούνταν από τους ίδους τους ασθενείς’.

Η αντίδραση

Πολλοί επιστήμονες δηλώνουν ότι οι καινοτομίες παραβιάζουν τις ηθικές αρχές, ενώ ένας από αυτούς, ο καθηγητής ηθών βιοϊατρικής, στο Case Western Reserve University School of Medicine του Κλήβελαντ, Post, ανέφερε χαρακτηρηστικά ότι η κλωνοποίηση της Ντόλλυ χρειάσθηκε 277 προσπάθειες, που σημαίνει ότι υπήρξαν 276 αποτυχίες. Με τα ανθρώπινα δεδομένα, αυτό σημαίνει ότι θέτουμε τόσο το κυοφορούμενο έμβρυο όσο και την υποκατάστατη μητέρα σε κίνδυνο, ως αποτέλεσμα των πολλαπλών αποβολών. Τέλος, υποστηρίζει ότι εάν οι ανακοινώσεις της εταιρίας Clonaid είναι αληθείς, σε κάθε γιατρό που θα συμμετέχει σε αυτή την έρευνα, θα έπρεπε να του αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για πάντα.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα