κατσικι πλύσιμο και συντήρηση | εμβολιο mmr παρενεργειες | αντιμετωπιση εμετου για λιγα λεπτα

Όξινη γεύση - amla


Γενικά χαρακτηριστικά

Η όξινη γεύση είναι η γεύση που δίνεται κυρίως από τα οργανικά οξέα που υπάρχουν στις τροφές, όπως το οξαλικό οξύ στο ξύδι και τα οξέα των φρούτων και των διαφόρων λαχανικών. Διεγείρει την έκκριση του σάλιου από τους σιελογόνους αδένες, είναι ελαφρά "ζεστή" και γίνεται αντιληπτή και στη στοματική κοιλότητα και τη γλώσσα, αλλά και στο λαιμό.

Σαν γεύση περιέχει κυρίως τα Στοιχεία της Γής και του Πυρός και οι κύριες ποιότητές της είναι το βαρύ (guru), το θερμό (ushna) και το λιπαρό (snigdha).

Η δράση της στις τρείς Ενέργειες είναι ότι αυξάνει το Kapha και το Pitta, ενώ ελαττώνει το Vata. Η όξινη γεύση δυναμώνει τη φωτιά της πέψης (Agni) και έτσι βελτιώνει και επιταχύνει την πεπτική λειτουργία.

Τα όξινα φαγητά είναι ορεκτικά (επειδή διεγείρουν την όρεξη) και αποτοξινωτικά (με την έννοια ότι βοηθούν στο να γίνει καλύτερα η πέψη και να μην παραμείνουν υπολείμματα τροφών και τοξίνες στον πεπτικό σωλήνα).

Στην καθημερινή θεραπευτική προσέγγιση, οι όξινες τροφές χρειάζονται συχνά σε καταστάσεις με αύξηση της Αέρινης Ενέργειας, καθώς και σε δυσπεπτικά προβλήματα και σε ανορεξία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.