αποστημα δοντιου | χουρμας | εμβολιο φυματιωσης για παιδια | μαντου | μορβα ασθενεια στα σκυλια

Δοκιμάζοντας ένα κρασί

Σιγά σιγά θα συστηματοποιήσετε την εξέταση κατατάσσοντας το κρασί ανάλογα με την ξηρότητα, την οξύτητα, την γλυκύτητα και την ισορροπία των διαφόρων στοιχείων του κρασιού.

Σίγουρα έχετε προσέξει ότι οι δοκιμαστές κρασιών ακολοθούν μια ολόκληρη ιεροτελεστία προκειμένου να πουν την γνώμη τους για ένα κρασί.

Κατ΄ αρχήν γεμίζουμε το ένα τέταρτο του ποτηριού και παρατηρούμε το χρώμα του κρασιού πάνω σε κάποιο άσπρο φόντο.

Στη συνέχεια κρατώντας το ποτήρι από τη βάση του, το περιστρέφουμε αργά ούτως ώστε να εκτιμήσουμε το άρωμα του.

Κατόπιν βάζουμε μια γουλιά στο στόμα μας φροντίζοντας να εισέλθει στο στόμα μας ταυτόχρονα και αέρας γιατί έτσι διευκολύνεται η γευστική εκτίμηση του κρασιού.

Εφόσον εξασκηθείτε αρκετά, θα μπορέσετε κάποια στιγμή να ονομάσετε τις γεύσεις και τα αρώματα που εντοπίζετε. Για παράδειγμα κρασιά που προέρχονται από δρύινο βαρέλι έχουν ένα άρωμα βανίλιας. Τέλος σιγά σιγά θα συστηματοποιήσετε την εξέταση σας κατατάσσοντας το κρασί ανάλογα με την ξηρότητα, την οξύτητα, την γλυκύτητα και την ισορροπία των διαφόρων στοιχείων του κρασιού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.