ορθός κοιλιακός μυς | δρεπανοκυτταρική αναιμία | αισθημα παλμων στο στομαχι | βελονισμοσ καπνισμα | μελαινα

Βότανα και μυρωδικά!

«Τα σουτζουκάκια απαιτούν σκόρδο, η φασολάδα σέλινο και τα γιουβαρλάκια μαϊντανό.

Τα μυρωδικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης. Τα σουτζουκάκια απαιτούν σκόρδο, η φασολάδα σέλινο και τα γιουβαρλάκια μαϊντανό.

Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα μυρωδικά, τα κάνουν να έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Οι πολύτιμες ιδιότητες πολλών μυρωδικών δεν έχουν ακόμα πλήρως διευκρινιστεί αλλά οι ενδείξεις για τα οφέλη τους στην υγεία υπάρχουν.

Σε τι ποσότητες πρέπει να καταναλώνονται και ποιά είναι τα "καλύτερα" μυρωδικά, απαιτεί περισσότερη έρευνα. Ομως η χρήση τους στη μαγειρική έχει και άλλο πλεονέκτημα. Η ξεχωριστή γεύση που προσδίδει κάθε μυρωδικό, βοηθάει στη μείωση της χρήσης αλατιού αλλά και προστιθέμενων λιπαρών ουσιών στα φαγητά.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τη λαϊκή ή το μανάβικο μην ξεχάσετε τα απαραίτητα μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο, σκόρδο, σέλινο. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι τα μυρωδικά υπάρχουν και σε ξηρή μορφή σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.