κρυες πατουσες | μεχρι ποια ηλικια διορθοεται η κυφωση | ιλεος απο καρκινο | ηπια δυσπλασια τραχηλου

Hahnemann Samuel


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Γερμανός Ιατρός (1755 - 1843), θεμελειωτής της σύγχρονης ιστορίας της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Μετά το τέλος των ιατρικών του σπουδών και απογοητευμένος από τον τρόπο εξάσκησης της ιατρικής της εποχής του που βασιζόταν σε μεθόδους ιδιαίτερα 'επιθετικές' και επώδυνες για τον ασθενή, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα (αφαιμάξεις, καθαρκτικά, κλπ), ασχολήθηκε με τη βιοχημεία και με μεταφράσεις, οπότε το 1790 ασχολούμενος με το έργο 'Μαθήματα Φαρμακολογίας' του Cullen συνέλαβε τη βασική αρχή της Oμοιοπαθητικής, το Νόμο των Ομοίων (Similia Similbus Curentur).

Αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή του στην έρευνα (κατ' αρχήν στον εαυτό του και στους μαθητές του) των Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων και διατύπωσε τους Νόμους και τις Αρχές που διέπουν αυτό το Θεραπευτικό Σϋστημα. Κυριότερα έργα του είναι τα εξής: Όργανον της Θεραπευτικής Τέχνης, Materia Medica, Chronic Diseases. Τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του έζησε στο Παρίσι όπου εξάσκησε με ιδιαίτερη επιτυχία την Ομοιοπαθητική, κάνοντάς την γνωστή σε όλο το ιατρικό 'κατεστημένο' της εποχής του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.