ινσουλινωμα συμπτωματα | συνδρομο wolff parkinson white | οισοφαγιτιδα | νόσος του crohn | πολφιτιδα

Βυθούλκας Γιώργος


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Κορυφαίος σύγχρονος Ομοιοπαθητικός (γεν. 1932), θεωρείται από τους αναμορφωτές της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής του 20ου αιώνα.

Επαναδιατύπωσε τις βασικές αρχές της Ομοιοπαθητικής στο βιβλίο του The Science of Homoeopathy και εισήγαγε μία καινούρια θεώρηση στην όλη Ομοιοπαθητική προσέγγιση με το έργο του 'A new model of health and disease'. Δημιούργησε μία πρότυπη συλλογή Materia Medica την οποία ονόμασε 'Materia Medica Viva', επικεντρώνοντας την προσοχή του μελετητή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην 'Ουσία' (Essence) των Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων. Τιμήθηκε στη Σουηδία το 1997 με το "Εναλλακτικό Nobel του ορθού τρόπου ζωής"

Εισήγαγε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 την Ομοιοπαθητική Ιατρική στην Ελλάδα, ίδρυσε το 1970 την Αθηναϊκή Σχολή Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και δίδαξε όλη σχεδόν την πρώτη γενιά Ομοιοπαθητικών Ιατρών στη χώρα μας.

Το 1975 ίδρυσε με την πρώτη αυτή ομάδα ιατρών το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αθήνα και στη συνέχεια το 1978 με έδρα την Αμερική δημιούργησε τη Διεθνή Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δημιούργησε στην Αλόννησο την Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, όπου διδάσκει σε πληθώρα ιατρών που έρχονται από πολλές χώρες για να τον παρακολουθήσουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.