Βυθούλκας Γιώργος

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Κορυφαίος σύγχρονος Ομοιοπαθητικός (γεν. 1932), θεωρείται από τους αναμορφωτές της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής του 20ου αιώνα.

Επαναδιατύπωσε τις βασικές αρχές της Ομοιοπαθητικής στο βιβλίο του The Science of Homoeopathy και εισήγαγε μία καινούρια θεώρηση στην όλη Ομοιοπαθητική προσέγγιση με το έργο του ‘A new model of health and disease’. Δημιούργησε μία πρότυπη συλλογή Materia Medica την οποία ονόμασε ‘Materia Medica Viva’, επικεντρώνοντας την προσοχή του μελετητή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην ‘Ουσία’ (Essence) των Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων. Τιμήθηκε στη Σουηδία το 1997 με το “Εναλλακτικό Nobel του ορθού τρόπου ζωής”

Εισήγαγε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 την Ομοιοπαθητική Ιατρική στην Ελλάδα, ίδρυσε το 1970 την Αθηναϊκή Σχολή Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και δίδαξε όλη σχεδόν την πρώτη γενιά Ομοιοπαθητικών Ιατρών στη χώρα μας.

Το 1975 ίδρυσε με την πρώτη αυτή ομάδα ιατρών το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αθήνα και στη συνέχεια το 1978 με έδρα την Αμερική δημιούργησε τη Διεθνή Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δημιούργησε στην Αλόννησο την Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, όπου διδάσκει σε πληθώρα ιατρών που έρχονται από πολλές χώρες για να τον παρακολουθήσουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση