τι συμπτωματα εχει η κυστη στο ρινοφαρυγγα | πρησμενη θηκη ορθου κοιλιακου μυς

Materia Medica


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Αποτελεί την 'Εγκυκλοπαίδεια' της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, στην οποία αναφέρονται με μεγάλη ακρίβεια και πολλές λεπτομέρειες όλες οι κλινικές περιγραφές από τη δράση των Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων.

Η συλλογή των πληροφοριών αυτών γίνεται είτε από τα συμπτώματα τα οποία δημιουργούν διάφορες φυσικές ουσίες όταν ληφθούν σε υψηλές δόσεις, είτε από τις λεπτομερείς καταγραφές που γίνονται όταν οι ουσίες αυτές χορηγηθούν κάτω από αυστηρους κανόνες και με συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε ανθρώπους- εθελοντές, σύμφωνα με μία διαδικασία η οποία ονομάζεται Proving ('Απόδειξη του Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου').

Υπάρχουν σήμερα διαθέσιμα πολλά συγγράματα Materia Medica, τα πλέον γνωστά όμως είναι του Hahnemann, του Kent, του Allen, του Boericke, καθώς και του Έλληνα Ομοιοπαθητικού Γιώργου Βυθούλκα. Στην Materia Medica τα συμπτώματα που αναφέρονται σε κάθε φάρμακο ταξινομούνται μεθοδικά σε πολλά κεφάλαια ξεκινώντας από την ψυχική και διανοητική σφαίρα, συνεχίζοντας με κάθε ένα από τα συστήματα του οργανικού σώματος και τελειώνοντας με γενικότερα θέματα όπως είναι οι επιθυμίες και απέχθειες ως προς τη διατροφή, πληροφορίες για καιρικές ή περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρρεάζουν, κλπ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.