αυτοάνοσα νοσήματα | το καινουργιο LOSEC πος λεγεται | νεκρωση αντιχειρα | μαστιτιδα σκυλου φαρμακα

Όργανον


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Μνημειώδες έργο του S. Hahnemann (με πλήρη τίτλο: Όργανον της Θεραπευτικής Τέχνης) που αποτελείται από 219 παραγράφους με όλους τους νόμους και τις αρχές που διέπουν την Ομοιοπαθητική.

Θεωρείται το 'Ευαγγέλιο' της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και είναι το πρώτο βιβλίο που θα πρέπει να μελετήσει ο κάθε σοβαρά ενδιαφερόμενος. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1810 και η τελευταία οριστική του μορφή (6η έκδοση) ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τον θάνατο του Hahnemann, αλλά κυκλοφόρησε μόλις το 1921. Η έκδοση αυτή έχει κυκλοφορήσει και σε μετάφραση στα Ελληνικά.

Το όλο υλικό ασχολείται στην αρχή με την θεραπευτική τέχνη γενικά, ακολουθεί μία εκτενής αναφορά στη 'Ζωτική Δύναμη', συνεχίζει αναφέροντας τους διάφορους διαθέσιμους τρόπους θεραπείας καθώς και τις γνώσεις μας γι' αυτούς, και τελειώνει με τη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων καθώς και με διάφορους γενικότερους κανόνες θεραπευτικής, όπως διατροφή, χρήση βοτάνων, ιαματικά λουτρά, κλπ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.