Η σεξουαλική ζωή των τριών τύπων ανθρώπων

Η σεξουαλική ζωή των τριών τύπων ανθρώπωνΤο sex είναι ένα θέμα με το οποίο η σημερινή κοινωνία ασχολείται λίγο ή πολύ καθημερινά. Η ερωτική ζωή των ανθρώπων της μεγαλούπολης πνίγεται μέσα σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα φορτωμένο άγχος, τρέξιμο, χωρίς στιγμή ησυχίας και ανάπαυλας. Η σεξουαλική ζωή φτωχαίνει συνεχώς καθώς οι άνθρωποι απομονώνονται και χάνονται ‘στον κόσμο τους’.

Εάν κανείς ασχοληθεί με το θέμα του sex μέσα από τους τρείς ανθρώπινους τύπους που περιγράφονται στο πανάρχαιο Αγιουρβεδικό σύστημα Ιατρικής (Αέρινος, Πύρινος και Υδάτινος), μπορεί να αναγνωρίσει κάποιες καταστάσεις στον εαυτό του αλλά και στον ερωτικό του σύντροφο και αυτό αποτελεί μεγάλη βοήθεια στο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Στη συνέχεια θα διαβάσετε κάποια βασικά χαρακτηριστικά των τριών αυτών τύπων σε θέματα που είναι σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή:

Συναισθηματικός Κόσμος

Η σεξουαλική ζωή των τριών τύπων ανθρώπωνΤα συναισθήματα των αέρινων ατόμων εναλλάσσονται συνεχώς, ακολουθώντας το βασικό μοτίβο της Αέρινης Ιδιοσυγκρασίας. Είναι οι κλασσικοί κυκλοθυμικοί τύποι και μπορεί μέσα σε μία ώρα να περάσουν από την κατάθλιψη στη χαρά και το γέλιο και πάλι στην κατάθλιψη. Αυτό δεν δείχνει να τους ενοχλεί ιδιαίτερα, το βρίσκουν φυσιολογικό και είναι στη φύση τους να είναι έτσι. Εάν αντιμετωπίσουν κάποια δύσκολη κατάσταση στη ζωή τους, θα εμφανιστεί αμέσως άγχος, υπερένταση, φόβος και θα μπεί σε κίνηση όλο το ψυχοσωματικό σύστημα. Η αντίδρασή τους θα είναι σπασμωδική, θα προσπαθήσουν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τίποτα. Είναι άτομα τα οποία εκφράζουν τα συναισθήματά τους, δεν μπορούν να κρυφτούν, είναι αυθόρμητοι και ευχάριστοι τύποι. Έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, ο οποίος ανακινείται συνεχώς από κάθε εξωτερικό ερέθισμα, έστω και ελάχιστο, ή και χωρίς κάποια εξωτερική επίδραση. Στον δεσμό τους θα είναι δύσκολο να μείνουν πιστοί, είναι οι τύποι οι οποίοι εύκολα θα ‘ξενοκοιτάξουν’ και θα αναζητήσουν εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Ο πύρινος τύπος συνήθως υπερεπιβάλλει τη λογική στο συναίσθημα και πολύ συχνά το καταπιέζει. Δύσκολα θα δείξει προς τα έξω την αληθινή εσωτερική του κατάσταση. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που όταν στεναχωρηθεί, θα αποσυρθεί στο διπλανό δωμάτιο για να κλάψει και όταν τελειώσει και ανακουφιστεί, θα φτιαχτεί, θα ρίξει νερό στο πρόσωπό του και θα εμφανιστεί και πάλι σαν να μήν συμβαίνει τίποτα. Δεν θα αφήσει εύκολα να καταλάβει ο σύντροφός του το ότι υπάρχουν πιθανώς κάποια σοβαρά προβλήματα στην ερωτική τους σχέση. Θα καταπνίξει τον θυμό του (και είναι το κλασσικό άτομο που θυμώνει εύκολα) και θα προσπαθήσει να αντιδράσει ψύχραιμα στις περιστάσεις, χωρίς να δείξει τίποτα εξωτερικά. Όταν αυτός ο συχνός θυμός δεν εκδηλώνεται, τότε μετατρέπεται σε εσωτερική φωτιά η οποία θα δημιουργήσει συχνότατα προβλήματα στο στομάχι ή το δέρμα.

Τα υδάτινα άτομα είναι από τη φύση τους οι ήρεμοι και ρομαντικοί χαρακτήρες, έχουν μιά συναισθηματική σταθερότητα και δύσκολα φθάνουν στα άκρα. Είναι γενικά πολύ αργοί και μεθοδικοί τύποι και αυτό αντανακλά και στον συναισθηματικό τους κόσμο. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές και προσπαθούν όσο γίνεται να τις αποφύγουν. Η συναισθηματική τους λεπτότητα φαίνεται όταν αντιμετωπίσουν εξωτερικές δύσκολες κατστάσεις, στις οποίες αντιδρούν είτε προσπαθώντας να τις αποφύγουν και να τις αγνοήσουν, είτε εμφανίζοντας λύπη και μελαγχολική διάθεση. Αργούν να αντιδράσουν σε κάτι, αλλά εάν τελικά φθάσουν στο σημείο να αντιδράσουν, αυτή η αντίδρασή τους θα είναι έντονη και θα κρατήσει πολύ ώρα. Στη σχέση τους με τους ερωτικούς τους συντρόφους θα είναι εξαιρετικά πιστοί, έως ότου συμβεί κάτι που θα τους στεναχωρήσει πολύ βαθιά, οπότε θα φθάσουν με μεγάλη δυσκολία στο να διαλύσουν τον δεσμό τους. Είναι τα άτομα που, είκοσι χρόνια αργότερα, θα θυμούνται ότι τους είχες προσβάλλει και θα στεναχωριούνται.

Ερωτική Διάθεση

Η σεξουαλική ζωή των τριών τύπων ανθρώπωνΗ ακαταστασία και αναρχία του αέρινου ατόμου φαίνεται και στην ερωτική του επιθυμία, η οποία έχει συνεχείς διακυμάνσεις από ημέρα σε ημέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή για κάποιες ημέρες να θέλει sex αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, και σε άλλες περιόδους να απέχει από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα για πολύ διάστημα. Αυτό βέβαια μπορεί να φέρει κάποιες φορές τον ερωτικό του σύντροφο σε …απόγνωση. Η υπερβολική νοητική του δραστηριότητα τον οδηγεί σε πολλές ερωτικές φαντασιώσεις, όπου νιώθει καλά και του αρέσει να συνεχίζει τις φαντασιώσεις του έως τα άκρα πλάθοντας ατέλειωτα ερωτικά σενάρια. Συνήθως στις φάσεις αυτές του αρέσει να αυτοϊκανοποιείται (και μάλιστα πολύ συχνά), έστω και άν έχει κάποιο μόνιμο ερωτικό δεσμό. Όταν έχει τελικά ερωτική επαφή με τον σύντροφό του, αυτή θα είναι έντονη και θυελλώδης, αλλά χρονικά θα διαρκέσει λίγο.

Η φυσική “θερμότητα” που χαρακτηρίζει τα πύρινα άτομα τα οδηγεί σε έντονη ερωτική επιθυμία, και είναι τα χαρακτηριστικά άτομα (συνήθως στην εφηβεία), στα οποία “το αίμα τους βράζει”. Στην ερωτική τους σχέση ξέρουν τι θέλουν, έχουν υπολογίσει τα πάντα, και ξέρουν με τι τρόπους θα φθάσουν σε αυτό πού επιθυμούν. Μπορούν και συνδυάζουν την ερωτική επιθυμία με τη λογική, ακολουθώντας κάθε φορά “το δικό τους μέτρο”. Είναι γενικά αρκετά εγωϊστές στο θέμα του sex, θα αναζητήσουν με ένταση τη δική τους ικανοποίηση πρώτα, τον δικό τους οργασμό και στη συνέχεια μπορεί να ασχοληθούν και με τον σύντροφό τους. Μπορεί την ώρα της επαφής να εκδηλώσουν επιθετικές τάσεις, να χτυπήσουν τον σύντροφό τους, εκτονώνοντας έτσι την ερωτική τους ορμή. Τους αρέσουν τα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια και θα επενδύσουν αρκετό χρόνο στο να οργανώσουν τα κατάλληλα ερωτικά παιχνίδια, με τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Τα υδάτινα άτομα έχουν μία σταθερή και συνεχή ερωτική ζωή, χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Τους αρέσει πολύ ο ρομαντισμός και δεν πρόκειται ποτέ να έχουν ερωτική σχέση μόνο για χάρη της σεξουαλικής επαφής. Ζούν θα λέγαμε στην εποχή της ρομαντικής αθωότητας, είναι άτομα ήσυχα και ήρεμα ακόμα και τις ώρες του sex. Αργούν να νιώσουν ερωτικά, ο ερεθισμός αργεί να έρθει, αλλά όταν ξεκινήσουν τελικά την ερωτική τους επαφή, αυτή είναι παρατεταμένη και ικανοποιητική. Θα σκεφτούν πάντοτε τις ανάγκες του συντρόφου τους και θα πρέπει απαραίτητα να προηγηθεί η ικανοποίηση του άλλου, πρίν τη δική τους. Καθυστερούν με κάθε τρόπο τον δικό τους οργασμό, έως ότου ολοκληρώσει ο σύντροφός τους. Αυτό τους γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση και αυξάνει την ένταση της δικής τους ευχαρίστησης.

Σε επόμενο άρθρο θα διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συστήνει ο Ayurveda για τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση