ακροαστικα | πανοραμικη ακτινογραφια δοντιων εοπυυ | αποχρεμπτικά | διακοπη κυησης λογω ψυχολογικων

Τι είναι η εφηβεία;

Η εποχή της 'επανάστασης', η εποχή που ο κίνδυνος μοιάζει να έλκει τους νέους.

Η εποχή των αλλαγών στο σώμα, που θα κάνουν τα κορίτσια γυναίκες και τα αγόρια άντρες. Η εποχή της 'επανάστασης', η εποχή που ο κίνδυνος μοιάζει να έλκει τους νέους, που ανοίγουν τα φτερά τους, για να γνωρίσουν τον κόσμο.

Αρχίζει με την πρώτη εμφάνιση των σημείων της ήβης, όπως ανάπτυξη των μαστών (στα κορίτσια), εμφάνιση τριχοφυϊας, αλλοίωση της φωνής (ανάλογα σε κάθε φύλο) κλπ.

Από τη βιολογική σκοπιά η εφηβεία τοποθετείται σε στενά σχετικά πλαίσια. Ετσι θεωρείται οτι ολοκληρώνεται με την απόκτηση της ικανότητας του ατόμου για αναπαραγωγή.

Από την κοινωνιολογική πλευρά η εφηβεία τελειώνει όταν το άτομο αναλαμβάνει ευθύνες απέναντι στην κοινωνία, συνειδητοποιώντας τη θέση του και τη σχέση του στην ομάδα.

Από την ιατρική πλευρά, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θεωρεί οτι τα χρονικά πλαίσια της εφηβείας κυμαίνονται από 10-19 ετών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.