βουβωνοκήλη ανατομια | εμβολιο γριππης διατροφη | προπτωση μιτροειδους βαλβιδος

Κύστεις ανατολής


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Οι κύστεις ανατολής είναι κύστεις (σάκοι γεματοι υγρό μέσα στο κόκαλο) που σχηματίζονται λίγο πριν την εμφάνιση ενός δοντιού στο στόμα (ανατολή), μεταξύ της μασητικής επιφάνειας του δοντιού που πρόκειται να ανατείλει και των ούλων, εμποδίζοντας έτσι την ανατολή του.

Παθογένεια

Οι κύστεις ανατολής δεν μπορεί να θεωρηθούν παθολογική κατάσταση, καμιά φορά όμως εμποδίζουν την ανατολή του δοντιού που καλύπτουν στο στόμα. Σχηματίζονται σε παιδικά (νεογιλά) δόντια και στους γομφίους.

Κλινική εικόνα

Οι κύστεις αυτές εμφανίζονται σαν μικρές διογκώσεις με κυανό χρώμα στην περιοχή των ούλων που αναμένεται να εμφανισθεί κάποιο νέο δόντι.

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται με βάση την κλινική εικόνα.

Αντιμετώπιση

Η απλή διάνοιξη της κύστης προκειμένου να διευκολυνθεί η ανατολή του δοντιού είναι η θεραπεία επιλογής. Καμιά φορά η διάνοιξη αυτή γίνεται τυχαία λόγω κάποιου τραυματισμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.