θερμιδομετρητησ | ΣΠΥΝΘΡΟΓΡΑΦΗΜΑ | οισοφαγοσκοπηση | Αιτια πονου στην αριστερη μερια τηε κοιλιας

Ξένα σώματα μύτης


Η προώθηση ξένων σωμάτων στη μύτη είναι συχνό φαινόμενο στην παιδική ηλικία. Συνήθως αφορά τη μία πλευρά της μύτης, χωρίς να αποκλείεται και η αμφοτερόπλευρη εντόπιση.

Κλινικά υπάρχει πόνος στη μύτη και φτέρνισμα αμέσως μετά την είσοδο του ξένου σώματος που σύντομα υποχωρούν. Ανάλογα το μέγεθος του ξένου σώματος μπορεί να προκληθεί απόφραξη και δυσχέρεια στην ρινική αναπνοή καθώς και ρινορραγία.

Αν οι γονείς δεν αντιληφθούν το συμβάν και το παιδί δεν το αναφέρει για να επισκεφθούν τον γιατρό, αργότερα εμφανίζεται δύσοσμη, πυώδης έκκριση υγρού από το ένα μόνο ρουθούνι της μύτης και αυτός είναι ο λόγος που θα οδηγήσει στον γιατρό. Ενίοτε το ξένο σώμα αποβάλλεται με το φύσημα της μύτης. Συνήθως η ύπαρξη του διαπιστώνεται με ρινοσκόπηση.

Η αφαίρεση πρέπει να γίνεται προσεκτικά με ειδική λαβίδα. Σπάνια το ξένο σώμα προωθείται προς τον φάρυγγα. Αν η αφαίρεση του ξένου σώματος γίνει άμεσα δεν χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα. Αν φτάσει στο σημείο της πυώδους ρινόρροιας για να αφαιρεθεί συνιστώνται ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό και προληπτική λήψη αντιβίωσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.