αντισωματα κυτταρομεγαλοϊός igm | συρίγγιο ουλα | ναυτιες στην εγκυμοσυνη αντιμετωπιση | ηωσινοφιλια

Δερματοπάθειες της μύτης


Δοθιήνωση
Εντοπίζεται στον πρόδομο της μύτης λόγω μόλυνσης του θυλάκου των τριχών από σταφυλόκοκκο. Χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και έντονο πόνο. Ο δοθιήνας μετά από 4-5 μέρες σπάζει αυτόματα, εξέρχεται το πύον και ο ασθενής ανακουφίζεται. Πρέπει να αποφεύγεται η σύνθλιψη του και να χορηγείται αντιβίωση για την πρόληψη της επικίνδυνης επέκτασης της φλεγμονής στον σηραγγώδη κόλπο.

Δερματίτιδα του προδόμου
Είναι δευτεροπαθής και οφείλεται σε ρινόρροια. Παρατηρείται ερυθρότητα τοπικά, πόνος και σχηματισμός εφελκίδων. Τοπικές επαλείψεις κορτιζονούχου αλοιφής και θεραπεία της ρινίτιδας συνιστούν την αντιμετώπιση της.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.