εμβολιο κοκκυτη | απονευρωση | αντλιες ινσουλινης | ομιοπαθητικα για οδοντοφυια

Μέθοδοι εξέτασης της μύτης και των παραρρίνιων κόλπων


1. Επισκόπηση και ψηλάφηση της εξωτερικής μύτης και της περιοχής των κόλπων για κακώσεις, διογκώσεις κ.α.

2. Προσθία ρινοσκόπηση
Απαιτεί καλό φωτισμό και γίνεται με κατάλληλο εργαλείο το ρινοσκόπιο. Ελέγχονται το μπροστινό τμήμα του διαφράγματος, η κάτω και η μέση ρινική κόγχη, μέρος των αντίστοιχων πόρων και το έδαφος των ρινικών θαλαμών. Αν χρειαστεί προηγείται χρήση αγγειοσυσπαστικών τοπικά για σμίκρυνση των κογχών και καλύτερη εικόνα.

3. Οπισθία ρινοσκόπηση
Γίνεται από το στόμα με τη βοήθεια ειδικού καθρέπτη και ελέγχονται το πίσω τμήμα του διαφράγματος και των ρινικών κογχών, οι ρινικές χοάνες, τα τοιχώματα του φάρυγγα και τα φαρυγγικά στόμια των ευσταχιανών σαλπίγγων. Πρόκειται για δύσκολη εξέταση και ενδέχεται να χρειαστεί ψεκασμός με τοπικό αναισθητικό.

4. Ρινοσκόπηση με ενδοσκόπια
Είναι σχετικά καινούργια εξεταστική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται ο έλεγχος των ρινικών κοιλοτήτων, του φάρυγγα και του λάρυγγα. Προηγείται τοπική αναισθησία. Μετά από παρακέντηση είναι δυνατόν να επισκοπηθεί και το εσωτερικό των ιγμορείων.

5. Ακτινολογικός έλεγχος των ρινικών οστών για κατάγματα και των παραρρίνιων κόλπων για φλεγμονές και κακώσεις με απλές ακτινογραφίες και έλεγχος με αξονικές τομογραφίες σε υποψία νεοπλασιών. Τελευταία χρησιμοποιούνται και οι υπέρηχοι για τα ιγμόρεια.

6. Έλεγχος οσφρητικής λειτουργίας με παράγωγα αρωματικών ουσιών σε διάφορες αραιώσεις και με τη βοήθεια ειδικών οργάνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.