απονεύρωση | οργανα αριστερησ κοιλιας | στεφανιαία νοσοσ | αιμαγγείωμα ήπατος | νικοτινη | Εσθησηακο.μασζας

Ποιοι είναι οι τύποι σκολίωσης και ποια η θεραπεία τους


Η σκολίωση είναι μία διαταραχή που έχει προκύψει από το 11ο κύρτωμα της θωρακικής μοίρας με ταυτόχρονη στροφή σπονδύλων. Η συχνότερη μορφή σκολίωσης είναι αυτή που έχει προκύψει συνήθως εκ γενετής, χωρίς να παρουσιάζει καμία αιτία.

Στην χώρα μας δεν υπάρχουν κάποια στατιστικά που να αποδεικνύουν τον αριθμό των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με σκολίωση. Υπολογίζεται πάντως ότι είναι μεγάλος.

Ποιοι τύποι υπάρχουν με βάση την ηλικία;

  1. Από την γέννηση μέχρι 3 ετών
  2. Από 3 ετών μέχρι 9
  3. Από 9 μέχρι 18

Στην ουσία ο παραπάνω διαχωρισμός είναι αυτός που ξεχωρίζει την νηπιακή από την παιδική και την εφηβική σκολίωση. Και οι 3 διαφέρουν σχετικά μεταξύ τους, δίνοντας άλλα συμπτώματα κάθε φορά.

Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από μία σειρά παραμέτρων. Πρώτον από την θέση του κυρτώματος, την ταχύτητα επιδείνωσης της ίδιας της σκολίωσης στην διάρκεια των χρόνων και την δυσκαμψία που υπάρχει στο κύρτωμα.

Από αυτές τις παραμέτρους θα προκύψει και η θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι συντηρητική με φυσιοθεραπεία ή με άσκηση όπως είναι το κολύμπι.

Από την άλλη μπορεί να χρειαστεί ένας κηδεμόνας, ο οποίος σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, εφαρμόζεται συγκεκριμένες ώρες, μέχρι την ωρίμανση του σκελετού.

Η γυμναστική που θα σας συστήσει ο γιατρός είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την πορεία του κάθε ασθενούς, όπως και η φυσικοθεραπεία, η οποία μπορεί να ενδυναμώσει την σπονδυλική στήλη και να την προετοιμάσει για την τέλεια αποθεραπεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.