εικονες ψευδαισθησεις | ΕΧΙΝΌΚΟΚΚΟς ΚΎΣΤΗ | πνευμοθωρακας | τι κανουμε στα μακροχρονια βροχικα

Τι είναι η σκολίωση; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ανάλογα τα αίτια ή την σοβαρότητα της κατάστασης η σκολίωση μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με ειδικούς κηδεμόνες σκολίωσης που εξασκούν το σώμα να δημιουργήσει σταδιακά τη σωστή στάση είτε, σε πιο σοβαρές καταστάσεις, με χειρουργική επέμβαση.

Οι παθήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην σπονδυλική στήλη είναι συχνά επώδυνα και ενοχλητικά και μπορούν να δημιουργήσουν μετέπειτα προβλήματα όχι μόνο στην στάση αλλά και στη γενικότερη υγεία του ατόμου.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και πολυσυζητημένα προβλήματα που παρουσιάζονται στην σπονδυλική στήλη, ειδικότερα κατά την εφηβεία είναι η σκολίωση, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στην αναζήτηση μίας θεραπείας γι’ αυτή είναι καλό να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται ώστε να ξέρουμε πώς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Τι ακριβώς ορίζουμε ως σκολίωση;

Πρόκειται για μία πλάγια κύρτωση στον κανονικά ευθύ άξονα της σπονδυλικής στήλης. Όταν ένα άτομο πάσχει από σκολίωση, η σπονδυλική του στήλη φαίνεται να κάνει καμπύλη.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης της;

Τα αίτια από τα οποία προκύπτει η σκολίωση μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και αντίστοιχα δημιουργούν διαφορετικά είδη σκολίωσης, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Έτσι έχουμε:

  • Συγγενή: Οφείλεται σε σκελετικό πρόβλημα που προϋπήρχε από την γέννηση του ατόμου.
  • Νευρομυϊκή: Προκύπτει από παράπλευρες ανωμαλίες στους μύες ή τα νεύρα του ατόμου. Συχνά παρατηρείται σε άτομα με δισχιδή ράχη ή εγκεφαλική παράλυση ή σε άτομα με παθήσεις που σχετίζονται με την παράλυση.
  • Εκφυλιστική: Προκύπτει από κατάρρευση οστού μετά από σοβαρό τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση.
  • Ιδιοπαθή: Ο πιο συνηθισμένος τύπος σκολίωσης, που έχει συνήθως κληρονομικά αίτια.

Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σωστά;

Ανάλογα τα αίτια ή την σοβαρότητα της κατάστασης η σκολίωση μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με ειδικούς κηδεμόνες σκολίωσης που εξασκούν το σώμα να δημιουργήσει σταδιακά τη σωστή στάση (λειτουργούν περίπου με την ίδια λογική όπως τα σιδεράκια στα δόντια) είτε, σε πιο σοβαρές καταστάσεις, με χειρουργική επέμβαση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.