φαραδικά ρεύματα | κεντρωμα καρπουζιας σε κολοκυθια | περιαρθριτιδα | εκτρωση στην τεταρτη εβδομαδα

Πότε είναι απαραίτητη η αρθροσκόπηση ώμου: Ο ορθοπαιδικός εξηγεί

Η αρθροσκόπηση ώμου, είναι μία πολύ διαδεδομένη διαδικασία που αποτελεί την συχνότερη ορθοπαιδική επέμβαση παγκοσμίως και όχι άδικα, αφού έχει πολλά προτερήματα για τον ασθενή και την αντιμετώπιση της πάθησης του.

Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μία από τις πιο συχνές επεμβατικές διαδικασίες που αναλαμβάνει ένας ορθοπαιδικός για τη διάγνωση διάφορων προβλημάτων στον ώμο, συμπεριλαμβανομένης και της αρθρίτιδας. Πρόκειται για μια μικρής κλίμακας χειρουργική διαδικασία που όμως μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία και βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Για την αρθροσκόπηση ώμου, ο ορθοπαιδικός σας θα πρέπει πρώτα να μουδιάσει την περιοχή της άρθρωσης και να σας δώσει κάποια φαρμακευτική αγωγή για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στη συνέχεια, ο ορθοπαιδικός θα εισάγει στον ώμο σας μέσα από μερικές μικρές τομές ένα εργαλείο που ονομάζεται αρθροσκόπιο και πρόκειται ουσιαστικά για έναν λεπτό σωλήνα με οπτικές ίνες που συνδέεται με μία κάμερα και μπορεί να δει μέσα στην άρθρωση.

Με αυτό το εργαλείο, ένας έμπειρος ορθοπαιδικός θα είναι σε θέση να διαγνώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η άρθρωση και να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα προβλήματα στον ώμο μπορούν να αντιμετωπιστούν επί τόπου κατά την αρθροσκόπηση ώμου.

Η αρθροσκόπηση ώμου, είναι μία πολύ διαδεδομένη διαδικασία που αποτελεί την συχνότερη ορθοπαιδική επέμβαση παγκοσμίως και όχι άδικα, αφού έχει πολλά προτερήματα για τον ασθενή και την αντιμετώπιση της πάθησης του.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα προτερήματα που έχει η αρθροσκόπηση συγκαταλέγονται:

  • Μικρές χειρουργικές τομές
    Η επέμβαση γίνεται μέσα από δύο ή τρεις τρύπες στο δέρμα κι έτσι ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και το χειρουργικό τραύμα μηδαμινό, εξασφαλίζοντας ταχύτερη επούλωση χωρίς επιπλοκές.
  • Μειωμένο κόστος
    Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο ασθενής δεν παραμένει στο νοσοκομείο αλλά αποχωρεί αυθημερόν κι έτσι δεν απαιτείται νοσηλεία με επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία.
  • Ταχύτερη και καλύτερη αποκατάσταση
    Έχει αποδειχθεί ότι τόσο η ποιότητα όσο και η ταχύτητα της μετεγχειρητικής αποκατάστασης (με φυσικοθεραπευτική αγωγή ή και χωρίς) είναι εντυπωσιακά καλύτερη μετά από αρθροσκοπικές επεμβάσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.