γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση | αλλεργικο ασθμα συμπτωματα | πως να εχω νεανικα ματια

Κρεατάκια και παιδί: Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς

Τα κρεατάκια είναι γνωστά σε όλους ήδη από μικρή ηλικία, αφού είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά.

Τα κρεατάκια είναι γνωστά σε όλους ήδη από μικρή ηλικία, αφού είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά. Η ακριβής τοποθεσία τους είναι στο πίσω μέρος της μύτης, κοντά στον ουρανίσκο, με αποτέλεσμα η διόγκωσή τους να «φρακάρει» μία πολύ σημαντική δίοδο, δυσκολεύοντας πολύ την διαδικασία της αναπνοής και την λειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας. Το αποτέλεσμα; Το παιδί αναπνέει σχεδόν ολοκληρωτικά από το στόμα, με επιδείνωση τις νυχτερινές ώρες.

Προβλήματα και δυσχέρειες που δημιουργούν τα κρεατάκια:

  1. Επιβραδύνουν αρκετά την σωματική ανάπτυξη των παιδιών
  2. Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ελλειματική προσοχή στο σχολείο
  3. Προκαλούν κούραση από την συνεχή προσπάθεια μιας λειτουργικής αναπνοής
  4. Λόγω του θολωτού σχήματος του ουρανίσκου στα μικρά παιδιά μαζί με το γεγονός ότι το στόμα παραμένει ανοιχτό για να αναπνεύσει, η άνω γνάθος δεν αναπτύσσεται σωστά. Συνέπεια σε αυτό είναι διάφορα ορθοδοντικά προβλήματα

Πότε πρέπει να ανησυχούν οι γονείς;

Αν το παιδί αρχίζει και παραπονιέται για ένα συνεχές μπούκωμα στην μύτη, για αδυναμία όσφρησης και αν οι ίδιοι οι γονείς παρατηρούν ότι η αναπνοή του γίνεται περισσότερο από το στόμα παρά από την μύτη και το βράδυ ροχαλίζει, τότε όλοι αυτοί είναι λόγοι για μία άμεση επίσκεψη σε έναν ωτορινολαρυγγολόγο.

Θεραπεία

Η διόγκωση από τα κρεατάκια υποχωρεί συνήθως μόνη της και γι’ αυτό ο γιατρός συνιστά υπομομή και παρακολούθηση. Σε αντίθετη περίπτωση προτείνεται αντιβίωση και χειρουργική αντιμετώπιση.

Δύο τρόποι εγχειρητικής αντιμετώπισης είναι το μαχαιρίδιο υπερήχων και οι ραδιοσυχνότητες Laser.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.