Ομορφιά είναι μόνο το Botox?

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι διαδικασίες που προσφέρουν βελτίωση στην εμφάνιση κυρίως του προσώπου, οι οποίες δεν είναι χειρουργικές.

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι διαδικασίες που προσφέρουν βελτίωση στην εμφάνιση κυρίως του προσώπου, οι οποίες δεν είναι χειρουργικές. Αυτό παρατηρήθηκε από την εμφάνιση του botox στον τομέα της αισθητικής του προσώπου και μετά.

Η αύξηση των μη χειρουργικών διαδικασιών ακολουθείται από την αύξηση των χειρουργικών διαδικασιών. Αυτό σημαίνει ότι γυναίκες και άντρες προσέχουν περισσότερο την εμφάνισή τους κι εμπιστεύονται περισσότερο την πλαστική χειρουργική τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο αποτελέσματος (βελτίωση και φυσικότητα).

Το ότι τα πράγματα έγιναν πιο απλά ήταν από τη μια μεριά μια θετική εξέλιξη, από την άλλη πλευρά όμως έφερε και κάποιες παρενέργειες. Οι παρενέργειες αυτές ήταν το ότι ενώ παλαιότερα με τις διαδικασίες αυτές ασχολούντο μόνο τα απολύτως εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αφού οι διαδικασίες ήταν πιο δύσκολες. Όσο παρατηρείται μια απλούστευση των διαδικασιών, παράλληλα παρατηρείται και η εξάπλωση της εφαρμογής των διαδικασιών αυτών από μη εξειδικευμένα άτομα. Αυτά μπορεί να είναι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ασχέτων προς την πλαστική χειρουργική ή ακόμα και άτομα που δεν είναι καν γιατροί.

Αυτό είχε τρεις σοβαρές παρενέργειες:

  1. να γίνεται κακή εφαρμογή αυτών των διαδικασιών από τα μη εξειδικευμένα άτομα και
  2. να δυσφημούνται οι διαδικασίες αυτές. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο κόσμος έχει την τάση να γενικεύει. Δηλαδή αν δει ένα κακό αποτέλεσμα από μια διαδικασία, δεν σκέφτεται ότι φταίει το άτομο το οποίο εφάρμοσε τη διαδικασία, αλλά το αποδίδει στο ότι η διαδικασία αυτή δημιουργεί κακά αποτελέσματα. Δηλαδή δυσφημείται η διαδικασία η ίδια.
  3. να μην βρίσκει λύση ο ενδιαφερόμενος στο πρόβλημά του. Αυτό συμβαίνει διότι απευθύνεται σε μη εξειδικευμένα άτομα που τους προσφέρουν πολύ περιορισμένες επιλογές θεραπείας. Όταν οι ασθενείς αυτοί απευθύνονται σε έναν πλαστικό χειρουργό εκπλήσσονται όταν διαπιστώνουν ότι αυτό που τους ενοχλούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να διορθωθεί με εύκολο τρόπο, αλλά είχαν απευθυνθεί σε μη ειδικό ο οποίος δεν τους πρόσφερε αυτή τη λύση, διότι δεν την ήξερε ή δεν μπορούσε να την κάνει.

Πολλές φορές ο κόσμος πηγαίνει σε μη εξειδικευμένα άτομα για οικονομικούς λόγους. Όμως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αυτό που μπορεί να φαίνεται φθηνό στη πράξη μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβό.

Διαδικασίες μη επεμβατικές που μπορεί να προσφέρει ο πλαστικός χειρουργός και που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό είναι:

  1. Μη επεμβατική βλεφαροπλαστική: γίνεται με ταυτόχρονη χρήση εξειδικευμένων υλικών γεμίσματος για τα βλέφαρα και μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με laser ή και με διαφορετικούς τύπους υαλουρονικού.
  2. Διόρθωση της χαλάρωσης του προσώπου με ίνες πολυγαλακτικού (PolyFiberLifting) αλλά και με πολλών διαφορετικών τύπων νήματα έλξης. Αυτό μπορεί να αφορά στη χαλάρωση των παρειών (μάγουλα και λαιμός).
  3. Κυτταρικές θεραπείες βασισμένες σε καλλιέργειες βλαστοκυττάρων που αφορούν στη βελτίωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού αλλά ακόμα και του τριχωτού της κεφαλής.
  4. Χτίσιμο του δέρματος του προσώπου με ειδικού τύπου υαλουρονικό, το οποίο μπαίνει διάχυτα και βοηθά στην ενίσχυση του δέρματος ώστε να μη δημιουργεί εύκολα πτυχώσεις και να αντέχει στο χρόνο.
  5. Ενέσιμη ενυδάτωση με ενέσιμα υλικά τύπου υαλουρονικού με μανιτόλη, λακτόζη κλπ. Αυτά προσφέρουν μια μακράς διαρκείας ενυδάτωση και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Άλλο ενέσιμο είναι το πολυγαλακτικό, το οποίο προκαλεί αναπαραγωγή κολλαγόνου και σημαντική ενίσχυση της δομής του δέρματος έτσι ώστε να μην δημιουργεί εύκολα πτυχώσεις και ρυτιδώσεις.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διαδικασίες, οι οποίες δεν είναι ευρύτερα γνωστές και που μπορούν εύκολα συνδυαζόμενες και με άλλες πιο γνωστές όπως το botox, το υαλουρονικό και τα peeling να δώσουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στην αισθητική του προσώπου χωρίς χειρουργείο. Μπορούν επίσης αυτές οι διαδικασίες να συνδυαστούν και με τις λεγόμενες ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες όπως εμφύτευση λίπους, επεμβατικά laser και πολλά άλλα, τα οποία αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οπλοστάσιο στα χέρια του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού όσον αφορά στην καταπολέμηση της φθοράς του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση