Εστιασμένοι υπέρηχοι: Lifting χωρίς νυστέρι

Η νέα τεχνολογία επιτυγχάνει εστίαση των υπερήχων σε συγκεκριμένο σημείο στους ιστούς κάτω από το δέρμα.

Η πλαστική χειρουργική πραγματοποίησε άλλο ένα καινοτόμο βήμα. Μέσω της νέας τεχνολογικής καινοτομίας των εστιασμένων υπερήχων, έχει τώρα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει Lifting χωρίς χειρουργείο.

Οι υπέρηχοι είναι γνωστοί ως είδος ενέργειας όπως επίσης είναι γνωστό ότι είναι τελείως ακίνδυνοι για τον οργανισμό, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται ευρύτατα για διαγνωστικούς λόγους.

Πως δρουν οι εστιασμένοι υπέρηχοι

Η νέα τεχνολογία επιτυγχάνει εστίαση των υπερήχων σε συγκεκριμένο σημείο στους ιστούς κάτω από το δέρμα. Στόχος είναι να ανέβει η θερμοκρασία των ιστών, στο επίπεδο των 65 με 70 βαθμών κελσίου, έτσι ώστε να προκληθεί σύσφιξη (ρίκνωση).

Κάτω από το δέρμα του προσώπου υπάρχει μια μεμβράνη, η οποία ονομάζεται SMAS, και η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο θερμαίνεται και κάνει ρίκνωση συμπαρασύροντας και το δέρμα του προσώπου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε σύσφιξη, δηλαδή διόρθωση της χαλάρωσης.

Η τεχνολογία αυτή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε άλλες εφαρμογές στην ιατρική όπως για παράδειγμα η εξωσωματική λιθοτριψία, στη διόρθωση του τοπικού πάχους, κ.α.

Πως γίνεται η διαδικασία;

Ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί το gel υπερήχων στο δέρμα του προσώπου. Κατόπιν τοποθετεί την κεφαλή του μηχανήματος, η οποία εκπέμπει την ενέργεια. Μετακινεί αργά κι επιλεκτικά την κεφαλή στο πρόσωπο ώστε η ενέργεια να διαχυθεί σε όλη την επιφάνεια αυτού.

Η διαδικασία διαρκεί συνολικά περίπου μισή ώρα και υπάρχει κάποιος βαθμός ενόχλησης, ο οποίος όμως είναι ανεκτός.

Αποτέλεσμα των εστιασμένων υπερήχων

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα. Δηλαδή αφότου έχει τελειώσει η μία πλευρά του προσώπου μπορεί το ενδιαφερόμενο άτομο να δει την διαφορά στην ανόρθωση σε σχέση με την πλευρά του προσώπου, όπου δεν έχει γίνει η θεραπεία.

Μια εφαρμογή είναι αρκετή για να δει κανείς αποτέλεσμα. Αν όμως κάποιος επιθυμεί για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επαναλάβει και δεύτερη ή τρίτη φορά, μετά από χρονικό διάστημα ενός ή περισσοτέρων μηνών.

Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του από την ίδια κιόλας μέρα, δηλαδή δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Μερικές φορές μπορεί να υπάρξει ένα πολύ μικρό οίδημα, το οποίο όμως περνά απαρατήρητο. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη, διότι η διόρθωση που έχει γίνει είναι μόνιμη, απλώς ο οργανισμός φυσικά συνεχίζει τη φυσιολογική του φθορά.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για το νέο Lifting με υπερήχους

Το αποτέλεσμα της θεραπείας με τους εστιασμένους υπερήχους σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό ενός χειρουργικού lifting, όμως από την άλλη πλευρά δεν απευθύνεται στα άτομα τα οποία έχουν ένδειξη για lifting. Απευθύνεται σε εκείνους που έχουν ένα μικρό έως μέτριο βαθμό χαλάρωσης και όπου το χειρουργικό lifting δεν είναι προτεραιότητα τους.

Φυσικά, ένα άλλο μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να καθυστερήσει την ανάγκη μιας επέμβασης lifting ή ακόμα και να το αποφύγει κανείς αν συνεχίζει τις θεραπείες με τη μέθοδο αυτή.

Πλεονεκτήματα του lifting με εστιασμένους υπερήχους

Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι είναι απλή, γίνεται στο χώρο του ιατρείου του πλαστικού χειρουργού, χωρίς να χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας και με απόλυτα προσιτό κόστος. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ασφαλής, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί καμία σημαντική επιπλοκή και η χρήση των υπερήχων είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους όπως peeling, νήματα, μεσοθεραπεία κλπ όπου τα αποτελέσματα ενισχύονται. Η διαδικασία αυτή γίνεται γρήγορα όλο και πιο δημοφιλής ιδίως στις ΗΠΑ όπου εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα άτομα που έχουν προβεί στη διαδικασία αυτή δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένα και απόδειξη αυτού είναι ότι θέλουν να την επαναλάβουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όπως και σε κάθε μία από αυτές τις διαδικασίες, να εφαρμόζεται από τα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού διότι μόνο έτσι θα παραμείνει ασφαλής και τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το lifting μπορείτε να βρείτε στο athanasioschristopoulos.com.

Διαβάστε επίσης