μυικοπλασμα θεραπεια | οργανα μεσα στην λεκανη | υπόταση | νοσημα uc εντερο | εμβολια για γκανα

Βασικές ερωτοαπαντήσεις για την επιληψία

Eίναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν γιατρό όταν κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ή εσείς βιώσετε ένα επεισόδιο επιληψίας.

1. Τι είναι η επιληψία;

Γίνεται λόγος για μια κατάσταση κατά την οποία επαναλαμβάνονται επιληπτικά επεισόδια λόγω εντοπισμένης εγκεφαλικής βλάβης. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η επιληψία χαρακτηρίζεται από χρονιότητα, ενώ τα αίτια της μπορεί να είναι διαφορετικά.

2. Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια;

Όπως επισημαίνεται και από εξειδικευμένους επιστήμονες, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία που προμηνύουν ότι θα σημειωθεί επιληπτική κρίση είναι η αύρα. Η αύρα συνδέεται άμεσα με την αισθητικότητά του ατόμου, θολή όραση, στοματικές διαταραχές συνήθως προϋπάρχουν μιας επιληψίας.

3. Είναι κληρονομική;

Η κληρονομικότητα φαίνεται να επηρεάζει θετικά την προδιάθεση κάποιου να εμφανίσει επιληψία, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και επισημαίνεται ότι η πιθανότητα να είναι κληρονομική η επιληψία κυμαίνεται στο 5%. Υπογραμμίζεται όμως ότι αυτή δεν κληρονομείται, κληρονομείται η προδιάθεση.

4. Υπάρχει θεραπεία;

Επισημαίνεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν ιατρό όταν κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ή εσείς βιώσετε ένα επεισόδιο επιληψίας και αυτό γιατί αν η επιληψία εντοπιστεί σε αρχικό επεισόδιο, τότε με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμα και σε ποσοστό 80%.

5. Πόσο επηρεάζει τον πάσχοντα στην καθημερινότητά του;

Όπως επισημάνθηκε και ανωτέρω από την στιγμή όπου ο ασθενής λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τότε αυτόματα βελτιώνεται σε μεγάλο ποσοστό και η ποιότητα της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα όπως και προηγουμένως καθώς και να εργαστεί κανονικά. Ωστόσο, για την ασφάλειά του και των συγγενών του καλό είναι να αποφεύγεται η οδήγηση ή άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες.

6. Ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της επιληψίας;

  • Αρχικά, γίνεται λεπτομερής λήψη ιστορικού.
  • Εξέταση για νευρολογικά συμπτώματα.
  • Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, η βασική εξέταση η οποία καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, όπου αυτή εμφανίζεται αλλοιωμένη μετά από μια επιληπτική κρίση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.