γεωγραφικη γλωσσα | ρευματικος πυρετος | ακτινιδιο - δυσκοιλιοτητα | το αντιδοτο του αρσενικου | σταδια υπνου

Τικ


Άλλες ονομασίες

Tic

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ως τικ ορίζουμε του ξαφνικούς και αθέλητους σπασμούς μυών κυρίως του ανώτερου μέρους του σώματος (μάτια, κεφάλι, ώμοι, λαιμός).

Πως δημιουργούνται τα τικ

Τα τικ μπορεί να οφείλονται σε ψυχογενή ή οργανικά αίτια, που μπορούμε να διαπιστώσουμε με κατάλληλες εξετάσεις. Οι σπασμοί κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μία ένδειξη ότι πρόκειται για ψυχογενή αίτια.

Σε κάποιες περιπτώσεις το σύμπτωμα προέκυψε απλά από κινήσεις όπου είχαν κάποια χρησιμότητα (π.χ μία απότομη κίνηση του κεφαλιού για να ρίξουμε τα μαλλιά μας μακριά από το μέτωπο). Τα τικ παρουσιάζουν αύξηση σε περιόδους κατά τις οποίες όπου η ένταση κυριαρχεί στη ζωή του ατόμου και μειώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα τικ εμφανίζονται στην ηλικία μεταξύ 7 και 12 ετών και η εμφάνιση τους είναι συχνότερη στα αγόρια από ότι στα κορίτσια.

Ψυχαναλυτική θεωρία

Σύμφωνα με τη ψυχαναλυτική σχολή το τικ αποτελεί τη συμβολική έκφραση μιας εσωτερικής σύγκρουσης, η οποία πρέπει να εντοπιστεί και να εκφραστεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.