Μυες πλάτης | μηροκήλη συμπτώματα | kolikos enteroy | πνευμοθωρακας αιτια | τι κανει μια γυναικα ομορφη

ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Bυθοσκόπηση ονομάζεται η εξέταση του οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού, δηλαδη του υαλοειδούς, του αμφιβληστροειδούς με τις αρτηρίες, τις φλέβες του οπτικού νεύρου και του χοριοειδούς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η εξέταση είναι η μυδρίαση (διαστολή) της κόρης με κατάλληλα κολλύρια.

Η βυθοσκόπηση μπορεί να γίνει είτε με το άμεσο οφθαλμοσκόπιο είτε με το διόφθαλμο έμμεσο οφθαλμοσκόπιο, το οποίο τοποθετείται στην κεφαλή του εξεταστή, ο οποίος κρατα έναν ανφίκυρτο φακό σε απόσταση 5-7cm απότον οφθαλμό του εξεταζόμενου, είτε με τη βοήθεια της σχισμοειδούς λυχνίας και ειδίκων φακών που τοποθετούνται προ και επί του οφθαλμού(π.χ τρικατοπτρική ύαλος του Goldman).

Η βυθοσκόπηση είναι απαραίτητη για τη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση όλων των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς (π.χ διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια αρτηριακές αποφράξεις, φλεβικές αποφράξεις, γερόντικη εκφύλιση της ωχράς, μελαγχρωστικη αμφιβληστροειδοπάθεια κ.α).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.