σκωληκοειδίτιδα εξετασεις | φτερουγισματα | αντιτετανικος ορος | κρανιοεγκεφαλική κάκωση αιτια

Τι είναι το χαλάζιο;

Οτιδήποτε έχει σχέση με τα μάτια μας, δεν το παραμελούμε.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν ψηλαφήσει μια σκληρή διόγκωση κάτω από το δέρμα του βλεφάρου που τους έχει ανησυχήσει. Πρόκειται, πιθανώς, για χαλάζιο.

Το χαλάζιο είναι μια χρόνια φλεγμονή των βλεφάρων που προκαλείται από την απόφραξη των στομίων των μεϊβομιανών αδένων των βλεφάρων. Το πλούσιο σε λιπαρό έκκριμα των αδένων αυτών συσσωρεύεται μέσα στον σάκο του αδένα με αποτέλεσμα την διόγκωσή του, που συνοδεύεται πολλές φορές από τοπική φλεγμονώδη αντίδραση.

Αρκετές φορές το χαλάζιο επιμολύνεται και η πάθηση επεκτείνεται σε όλο το βλέφαρο. Συχνά, τα μικρά χαλάζια μπορεί να απορροφηθούν και να εξαφανισθούν αυτόματα με τη χρήση συνδυασμού αντιβιοτικών και κορτικοστεροειδών τοπικά. Αν το χαλάζιο δεν υποχωρήσει γίνεται χειρουργική αφαίρεση.

Το χαλάζιο μπορεί να συγχέεται με αυτό που λέμε "κριθαράκι" (κριθή), το οποίο, όμως, είναι μια οξεία σταφυλοκοκκική λοίμωξη των μεϊβομιανών αδένων ή του θυλάκου της βλεφαρίδας. Μπορεί να μοιάζουν, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.