Μαύροι κύκλοι- μπορούν τα καλλυντικά να βοηθήσουν;

Το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την πλειονότητα των γυναικών, καθώς σε αυτά οφείλεται η αντιαισθητική, κουρασμένη και θαμπή όψη του βλέμματος. Στην αγορά καλλυντικών κυκλοφορεί πληθώρα προϊόντων τα οποία υπόσχονται ότι θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα αυτό.

Τα αίτια των οιδημάτων (πρήξιμο) και των μαύρων κύκλων στην περιοχή των ματιών είναι ποικίλα και έχουν σχέση όχι τόσο με την κατάσταση του δέρματος εξωτερικά όσο με την γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Οι βαθύτερες αιτίες σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να έχουν σχέση με κάποιο οργανικό πρόβλημα, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή και οινοπνευματώδη ποτά, κάπνισμα ή έλλειψη νερού.

Τα καλλυντικά προϊόντα δεν έχουν τη δυνατότητα να επιδράσουν σε αυτά τα σημεία, αφορούν μονάχα την επιφάνεια της επιδερμίδας. Σίγουρα υποβοηθούν αλλά αν δεν αντιμετωπιστούν οι ουσιαστικές αιτίες δεν μπορεί να υπάρξει οριστική λύση.

Εντοπίστε λοιπόν και αντιμετωπίστε πρώτα τις πραγματικές αιτίες και στη συνέχεια καλώς χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση