Περπάτημα: 5 λάθη που μπορείτε να αποφύγετε

Περπάτημα: μια καθημερινή άσκηση. Όλοι μας λίγο πολύ περπατάμε κάθε μέρα είτε για να πάμε στην δουλειά μας, είτε για να πάμε μέχρι το αυτοκίνητο, είτε τέλος για να γυμναστούμε. Παρά το ότι φαίνεται κάτι εύκολο να γίνει, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πως να περπατάμε σωστά.

Δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν περπατάμε και προσπαθήστε την επόμενη φορά να τα διορθώσετε.

Σωστή στάση

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όχι μόνο όταν περπατάμε αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητες μας, είναι η λάθος στάση του σώματος. Προσπαθήστε να κρατάτε το σώμα σε ευθεία, χωρίς να καμπουριάζετε. Ισιώστε τους ώμους σας, βγάλτε έξω το στήθος σας και κρατήστε ψηλά το κεφάλι.

Διασκελισμός στο περπάτημα

Αν βιάζεστε και θέλετε να πάτε πιο γρήγορα μην μεγαλώσετε το διασκελισμό σας. Κάντε το αντίθετο. Κάντε μικρότερα και γρηγορότερα βήματα κρατώντας τον φυσικό σας διασκελισμό. Οταν μεγαλώνετε τον διασκελισμό σας καταπονείτε τις κνήμες και τα πέλματα σας, καθώς το πόδι πέφτει με μεγαλύτερη δύναμη στο έδαφος.

Φτέρνα ή μύτες

Εάν περπατάτε και νιώθετε πόνους στα πόδια σας και πιο συγκεκριμένα στον αστράγαλο, τότε το πιο πιθανό είναι να βάζετε περισσότερη δύναμη από όσο πρέπει στην περιοχή αυτή την ώρα που το πόδι ακουμπάει στο έδαφος.

Βάζοντας δύναμη στη φτέρνα ή περπατώντας στις μύτες των ποδιών μας προκαλούμε τραυματισμούς στις αρθρώσεις που δουλεύουν όπως στην ποδοκνημική, στο γόνατο ακόμα και πιο ψηλά στο ύψος του ισχίου. Στην δημιουργία τραυματισμού συμβάλλει και η επιλογή ακατάλληλων παπουτσιών.

Τα χέρια

Οταν περπατάμε δεν κουνιούνται μόνο τα πόδια. Το σώμα για να κρατήσει την ισορροπία του βάζει σε κίνηση και τα χέρια. Το πιο συνηθισμένο λάθος εδώ είναι να μην κουνάμε καθόλου τα χέρια μας ή όταν το κάνουμε αυτό τα έχουμε τεντωμένα, χωρίς να ελέγχουμε καθόλου την κίνηση τους.

Προσπαθήστε να τα έχετε λυγισμένα, σχηματίζοντας ορθή γωνία, στο ύψος των πλευρών. Η κίνηση τους πρέπει να γίνεται μπρος πίσω.

Πρόσθετα βάρη

Οσοι από εσάς όταν περπατάτε έχετε μαζί σας και μία τσάντα (είτε της δουλειάς σας είτε της εργασίας σας) φροντίστε να έχει ειδικά χερούλια ώστε να μπορείτε να την μεταφέρετε πίσω στην πλάτη και όχι κρεμασμένη στον έναν ώμο. Με τον τρόπο αυτό κρατάτε την σπονδυλική σας στήλη πάντα σε σωστή θέση ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται το βάρος της τσάντας και στους δύο ώμους, χωρίς να σας δημιουργεί πόνους.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση