Άσκηση στο σπίτι ή στο γυμναστήριο;

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής με σκοπό την επίτευξη των προσωπικών σας στόχων και βρεθήκατε μπροστά από το εξής δίλημμα: άσκηση στο σπίτι ή στο γυμναστήριο;

Το αποτέλεσμα της άσκησης και στις δύο περιπτώσεις θα σας αποζημιώσει, αρκεί εσείς να αποφασίσετε να γυμνάζεστε εκεί που νιώθετε πιο άνετα και που αισθάνεστε πιο ικανοί να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

Για τους πιο μοναχικούς τύπους, που αναζητούν τον προσωπικό τους χώρο για να γυμναστούν, το σπίτι είναι η ιδανικότερη πρόταση. Αποτελεί μια οικονομική λύση, αφού ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται κανείς είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα ζευγάρι βαράκια με δυνατότητα αυξομείωσης των κιλών και ένα στρωματάκι γυμναστικής.

Στο σπίτι έχει κανείς την δυνατότητα να γυμναστεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Βέβαια, όποιος ασκείται στο σπίτι πρέπει να είναι γνώστης του χώρου του fitness, έτσι ώστε να είναι ικανός, από μόνος του, να διαμορφώσει το πρόγραμμα γυμναστικής που του αρμόζει και να ορίσει το δικό του ασκησιολόγιο.

Επιπλέον, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην εκτέλεση των ασκήσεων, για την αποφυγή πιθανού τραυματισμού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερεκτιμά της δυνάμεις του. Τα άτομα που ασκούνται μόνα τους διατρέχουν τον κίνδυνο να βαρεθούν εύκολα, αφού επαναλαμβάνουν το ίδιο πρόγραμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, το γυμναστήριο παρέχει στον ασκούμενο την δυνατότητα να ανανεώνει το πρόγραμμά του σε συχνή βάση, να το εμπλουτίζει με καινούργιες ασκήσεις και να αλλάζει τον αριθμό των σετ και των επαναλήψεων. Βέβαια, τα έξοδα είναι περισσότερα και η ηρεμία περιορισμένη.

Η άσκηση στο γυμναστήριο αφορά ανθρώπους που τους αρέσει να κάνουν κοινωνικές επαφές, να γνωρίζουν καινούργια άτομα και γενικότερα να μοιράζονται τα ενδιαφέροντα τους με τους υπολοίπους.

Η συνεχής παρακολούθηση από το εξειδικευμένο προσωπικό και η παρέμβαση τους σε οποιαδήποτε λανθασμένη εκτέλεση ασκήσεων δίνει στον ασκούμενο το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς.

Επιπλέον, το γυμναστήριο μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους που παρουσιάζουν κάποια προβλήματα υγείας και κρίνεται αναγκαίο να ασκούνται κάτω από την επίβλεψη γυμναστών και γιατρών. Το γυμναστήριο παρέχει περισσότερες επιλογές στους πελάτες του, γιατί έχει μεγάλη ποικιλία μηχανημάτων γυμναστικής και πολλά είδη ομαδικών προγραμμάτων. Ετσι ικανοποιεί όλα τα γούστα και όλες τις προσδοκίες.

Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι το να ασκηθείτε και όχι το μέρος που θα επιλέξετε να το κάνετε. Μετριάστε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής και απλά ξεκινήστε. Εξάλλου ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε την απόφαση σας, αν δείτε ότι δεν σας ικανοποιεί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση