Γυμναστήριο: 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε

Μπορεί το γυμναστήριο να μετατρέπεται συχνά σε χώρο επίδειξης δύναμης και να καλλιεργεί τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα μέλη, όμως κάθε είδους υπερβολή μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθη με δυσάρεστα πολλές φορές αποτελέσματα.

Η ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή. Όσοι βιάζεστε λοιπόν να αναδείξετε τα κάλλη σας, να ξέρετε πως αν δε μετριάσετε τον ενθουσιασμό σας θα πέσετε θύματα της λανθασμένης προπόνησης.

Μια τέτοια προπόνηση διακρίνεται από τα εξής λάθη:

Εκτέλεση ασκήσεων με πολλά κιλά

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητες ενός τραυματισμού, αφού οι μυς σας δεν είναι προετοιμασμένοι να αντέξουν τόσο φορτίο.

Η προοδευτική επιβάρυνση αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση των βιολογικών προσαρμογών και τη βελτίωση της απόδοσης. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις σας.

Η απουσία διατατικών ασκήσεων από το πρόγραμμα

Η επαναφορά του μήκους των μυών στην αρχική τους κατάσταση, μετά από τη βράχυνση που προκαλεί η άσκηση, είναι απαραίτητη για την αποφυγή τραυματισμών και δυσκαμψίας.

Οι διατάσεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές όταν ακολουθούν μετά την προθέρμανση, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και μετά το τέλος αυτής.

Η μειωμένη προθέρμανση

Η ένταξη κατευθείαν στο κύριο μέρος ενός προγράμματος, χωρίς την απαραίτητη προθέρμανση, δεν αφήνει περιθώρια στους μυς να προετοιμαστούν κατάλληλα και να προσαρμοστούν στις ανάγκες της άσκησης.

Μην αποφεύγετε λοιπόν την προθέρμανση για να κερδίσετε χρόνο, γιατί μπορεί να χάσετε πολύ περισσότερο αν χρειαστεί να διακόψετε λόγω τραυματισμού.

Η απουσία αποθεραπείας

Διώξτε την ένταση από τους μυς σας με λίγο χαλαρό περπάτημα η τρέξιμο αλλιώς χρόνο με το χρόνο θα δείτε την απόδοση σας να μειώνεται και την κούραση να συσσωρεύετε στον οργανισμό σας.

Υπερπροπόνηση

Η καθημερινή εντατική προπόνηση, χωρίς διαλείμματα για την ξεκούραση του μυϊκού συστήματος, είναι πολύ επίπονη και επώδυνη. Φροντίστε να δίνετε χρόνο στον οργανισμό σας να ανακτά τις χαμένες του δυνάμεις και να αναπληρώνει τα υγρά.

Μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω να τελειώσετε την προπόνηση σας, όμως μ’ ’αυτόν τον τρόπο θα κινείστε πάντα εκ του ασφαλούς και θα αποκομίζετε όλα τα οφέλη από την άσκηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση